Pagrindinėse savo rungtyse jau pasirodęs Danas Rapšys trečiadienį išmėgino save 200 m plaukimo kompleksiniu būdu atrankoje. Lietuvos plaukimo rinktinės lyderis trečiame atrankos plaukime distanciją įveikė per 1 min. 59,9 sek. ir užėmė 7 vietą. Bendroje įskaitoje lietuvis liko 33-ias iš 45 plaukikų ir į pusfinalį tarp 16-os stipriausiųjų nepateko.

Greičiausias atrankoje buvo JAV atstovas Michaelas Andrew, nuo kurio lietuvį skyrė 3,5 sek.

„Man nebuvo svarbu, koks bus rezultatas, bet norėjau pabandyti viską gerai išpildyti. Žinau, kad mano plaukimo krūtine tarpas yra pakankamai silpnas, norėjau pasistengti kiek įmanoma greičiau jį įveikti. Paskutinį kartą tą nuotolį plaukiau prieš dvejus metus, tai džiaugiuosi, kad esu visai netoli savo geriausio rezutato. Jei gaučiau dar pora kartų, būtų geriau“, – kalbėjo D. Rapšys.

Jis pasakojo, kad kitais stiliais – krūtine, nugara, peteliške – treniruotėse neplaukia, nebent to reikia specialiems pratimams.

„Galėčiau užsiimti rimčiau plaukimu kompleksiniu būdu, jei rimtesnis darbas vyktų su plaukimu krūtine. Reikia daug pastangų įdėti. Jei tą nuotolį galėčiau plaukti bent 2 sek. greičiau, tai visiškai kitoks būtų rezultatas. Ateityje matysime“, – sakė jis.

Ketvirta vieta dar skaudesnė nei aštunta. Tai visiškai suprantu. Tikiuosi, kad žmonės taip pat supras, kad palaikyti reikia net ne tada, kai žmogus laimi, o tada, kai pralaimi. Galbūt net dukart stipriau.
Danas Rapšys

Lietuvos rinktinės lyderis teigė, kad dar neprisėdo prie rezultatų analizės. 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje Danas nepateko į finalą, o dvigubai trumpesniame nuotolyje finale užėmė paskutinę, aštuntą vietą.

„Tam, kad išanalizuotume klaidas, reikia peržiūrėti visą metų pasiruošimo planą. Dabar būtų sunku tai daryti. Kai grįšime namo, turėsime laiko, išanalizuosime, galėsiu daugiau papaskoti žurnalistams, dėl ko viskas taip nutiko“, – žadėjo D. Rapšys.

Lietuvos plaukikams liko paskutinis pasirodymas Tokijuje – komandinė vyrų estafetė 4 x 100 m kombinuotu būdu. Kalbėdamas apie lūkesčius, D. Rapšys prabilo apie unikalią situaciją – jei nors vienas iš keturių lietuvių „iškrenta“, nebelieka ir estafetės.

„Esame viena iš mažiausių valstybių olimpiadoje ir turime tik keturis plaukikus, kurie yra vieninteliai savo rungties asai. Jei nors vienas „iškrenta“, mes nebeturime estafetės. Kalbėjau šiandien su italu ir sakau: „Jums gerai, vienas silpniau jaučiasi, kitą pastatote. Didelė šeima ir iš jos gali bet kurį žmogų imti. O mes jokio pasirinkimo neturime. Jei kažkas pavargęs, nėra jokių pasiteisinimų – turėsi plaukti ir atiduoti viską. Galbūt tai net motyvuoja, kad komandos likimas priklauso nuo tavęs. Bus įdomu“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar stebėjoLieuvos moterų porinės dvivietės valties finalą ryte, kur Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė liko ketvirtos, plaukikas linktelėjo galva.

„Mačiau rezultatus ir vėliau susitikau Mildą. Tokios ir nuotaikos – ketvirta vieta dar skaudesnė nei aštunta. Tai visiškai suprantu. Tikiuosi, kad žmonės taip pat supras, kad palaikyti reikia net ne tada, kai žmogus laimi, o tada, kai pralaimi. Galbūt net dukart stipriau. Tie laimėjimai ateis ateityje“, – neabejojo D. Rapšys.

Kotryna Teterevkova

Moterų 200 m plaukimo krūtine atrankoje trečiadienį dalyvavo 19-metė Kotryna Teterevkova. Jauniausia Lietuvos olimpinės rinktinės narė distanciją įveikė per 2 min. 26,82 sek., pirmajame plaukime užėmė trečią vietą, bendroje įskaitoje liko 23-ia ir tarp 16 pusfinalio dalyvių neprasibrovė.

„Iki mano geriausio rezultato trūko sekundės, bet šiaip ilgai atsigavinėjau po 100 m plaukimo krūtine pusfinalio. Kitą dieną sunkiai jaučiausi, šiandien geriau, bet visiškai pailsėjusi nesijaučiau“, – sakė K. Teterevkova.

Mūsų šalies plaukikė 7,66 sek. atsiliko nuo greičiausios dalyvės atrankoje – Tatjanos Schonmaker iš Pietų Afrikos Respublikos (2:19,16), kuri pagerino šios rungties olimpinį rekordą.
Dvigubai trumpesnėje distanijoje pusfinalyje plaukusi K. Teterevkova tvirtino, kad 200 m jai plaukti sunkiau psichologiškai: „Reikia nusiteikti dvigubai ilgesnei distancijai ir ilgiau tenka kentėti“.

Iš esmės apibendrindama savo debiutą olimpinėse žaidynėse 19-metė prajuko. „Savo pasirodymą Tokijuje vertinčiau puikiai, jei būčiau pasigerinusi 200 m asmeninį rezultatą. Na, nebuvo toli nuo geriausio. Tai vertinčiau labai gerai. Juk vykau į žaidynes su vardiniu bilietu, apie tai, kad dalyvausiu olimpiadoje, sužinojau likus mėnesiui iki starto. Tai didelė patirtis, kuri padės man tobulėti ateityje“, – sakė K. Teterevkova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)