Latvijos ekipa, kurią sudaro Agnis Čavaras (196 cm), Edgaras Krūminis (195 cm), Karlis Lasmanis (200 cm) ir Nauris Miezis (190 cm), pusfinalyje pranoko Belgijos krepšininkus – 21:8.

Įdomu, kad grupės varžybose latviai buvo pralaimėję belgams 20:21.

Apskritai dabar Latvijos komandos situacija kovoti dėl aukso tiesiog tobula, kadangi kitame mūšyje dėl patekimo į finalą užfiksuotas didžiulis netikėtumas.

Grupių varžybas 7 pergalėmis užbaigusi ir tiesiai į pusfinalį patekusi favoritė Serbijos komanda 10:21 buvo sutriuškinta Rusijos olimpinio komiteto ekipos.

Taigi, šiandien vėliau vykusiame finale Latvijos trijulė varžysis su Rusijos olimpinio komiteto krepšininkais.

Dėl bronzos varžysis belgai ir serbai.

Mažasis finalas prasidės 15.15 val., o didysis – 16.25 val.

Rusijos olimpinio komiteto komandą sudaro Ilja Karpenkovas (204 сm), Kirilas Pisklovas (192 cm), Stanislavas Šarovas (191 cm) ir Aleksandras Zujevas (193 cm).

Tuo metu moterų trijulių turnyro finale taip pat žais Rusijos olimpinio komiteto komanda, kuri susirems su oponentėmis iš JAV.

Rusės pusfinalyje 21:13 nugalėjo Kiniją, o JAV krepšininkės 18:16 palaužė Prancūziją.

Primename, kad Latvijai krepšininkų iškovotas medalis bus pirmasis Tokijo olimpinėsė žaidynėse. Estijos delegacija jau turi du – aukso ir bronzos medalius, kuriuos iškovojo fechtuotojos.

Lietuvos delegacijoje kol kas fiksuotas aukščiausias pasiekimas – ketvirtoji irkluotojų Donatos Karalienės ir Mildos Valčiukaitės užimta vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)