2 val. 26 min. trukusioje aštuntfinalio kovoje 25-erių D. Medvedevas iškovojo pergalę 6:2, 3:6, 6:2.

Kovoje netrūko emocijų, abu 30 laipsnių karščio alinami sportininkai retkarčiais vos laikėsi ant kojų.

„Jeigu aš dabar numirsiu, tai bus jūsų atsakomybė“, – antrojo seto gale arbitrui šaukė D. Medvedevas.

„Negaliu kvėpuoti, vos pastoviu ant kojų“, – remdamasis į ant žemės pastatytą raketę, netrukus panašią mintį jis išsakė tribūnoje sėdinčiam savo atstovui.

Savo ruožtu F. Fognini sunkiai valdė emocijas, po nesėkmingų jo paties smūgių į tinklelį serijos 34-erių veteranas netgi sulaužė raketę, ne kartą apeliavo į arbitrą.

Oro sąlygos tikrai buvo sunkiai pakeliamos.

Abu tenisininkai partijos metu keletą kartų apsižodžiavo, tačiau pagrindinis emocijų proveržis D. Medvedevo dar tik laukė.

Žurnalistų kalbinimo zonoje 2-oji pasaulio raketė sulaukė netikėto klausimo.

„Rusijos sportininkai šiose olimpinėse žaidynėse yra pažymėti apgavikų stigma. Kaip jūs tai vertinate ir suvokiate?“, – D. Medvedevo paklausė žurnalistas iš Čilės, turėdamas omenyje tai, kad Rusijos sportininkai dėl ilgus metus juos lydinčių dopingo skandalų oficialiai yra nubausti.

Po Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) pritaikytų sankcijų, jie Tokijuje oficialiai varžosi ne po Rusijos vėliava, o kaip neutralūs atletai ir yra apibūdinami kaip „Rusijos olimpinio komiteto“ komanda. Žaidynėse nefigūruoja Rusijos vėliava, neskamba šios šalies himnas.

Išgirdęs šį klausimą, D. Medvedevas tiesiog pasiuto.

„Pirmą kartą gyvenime aš neatsakinėsiu į klausimą interviu metu. Pirmą kartą! Tau turėtų būti gėda dėl savo klausimo“, – pyko tenisininkas.

Tuomet, anot „Sport-Express“, jis pasisuko į kitą pusę ir pirštu bedė į Tarptautinės teniso federacijos (ITF) atstovą su reikalavimais: „Aš daugiau nenoriu matyti šito žmogaus žurnalistų zonoje, niekada savo gyvenime. Aš nenoriu atsakinėti į jo klausimus! Manau, jums reikėtų pasirūpinti, kad jo nebūtų olimpinėse žaidynėse.“


Jau po incidento į konfliktą su D. Medvedevu įsivėlęs žurnalistas iš Čilės „Sport-Express“ tvirtino nenorėjęs išprovokuoti tokios reakcijos.

„Dėl susidariusios situacijos aš apklausiau keletą Rusijos sportininkų, aš nepiršau savo nuomonės. Keista, kad Medvedevas reagavo būtent taip. Vakar aš to paties paklausiau Kareno Chačanovo, viskas buvo normalu. Galbūt Danilas tiesiog nesuprato klausimo“, – svarstė jis.

Į ketvirtfinalį patekęs D. Medvedevas varžybose toliau kovos su Ispanijos atstovu Pablo Carreno Busta.

Pergalės atveju pusfinalyje ruso lauktų kova su tautiečiu K. Chačanovu arba prancūzu Ugo Humbertu.

Rusijos olimpiniam komitetui žaidynėse atstovauja 330 sportininkų. Per pirmas keturias žaidynių dienas jie iškovojo 18 medalių, iš kurių 7 – aukso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)