Anot JAV gimnastikos federacijos pranešimo, artimiausiomis dienomis bus nuspręsta, ar 24-erių atletė apskritai dalyvaus sekmadienį prasidėsiančiuose ir kitą savaitę toliau vyksiančiuose individualių gimnastikos rungčių varžybų finaluose.

Superžvaigždę daugiakovėje pakeis amerikietė Jade Carey, kurios rezultatas kvalifikacinėse varžybose buvo 9-as. Pačios S. Biles rezultatai sekmadienio kvalifikacinėse varžybose nebuvo tobuli, tačiau ji vis tiek užėmė pirmąją vietą. Simone buvo laikoma neginčytina favorite daugiakovėje iškovoti auksą.

S. Biles antradienį nelauktai pasitraukė iš komandinių moterų sportinės gimnastikos varžybų, kuriose be savo lyderės likusios amerikietės užėmė antrąją vietą, pirmąją užleisdamos rusėms.

Oficiali pasitraukimo priežastis – psichologinės sportininkės problemos.

„Fiziškai jaučiuosi puikiai, manau, kad esu geros sportinės formos. Tačiau problemų kyla dėl psichologinių niuansų. Dalyvauti olimpinėse žaidynėse būnant ryškiausia gimnastikos sporto žvaigžde nėra paprasta, jaučiu, kad mane tai slegia ir sukelia milžinišką psichologinę įtampą. Privalau susikaupti, bet taip pat negaliu rizikuoti savo emocine ir fizine sveikata. Vis dėlto, turime suprasti, kad esame ne tik sportininkai, bet ir žmonės“, – kalbėjo gimnastė.

Trečiadienį JAV gimnastikos federacija pakartojo „gerbianti Simone sprendimą ir prioritetą teikianti sportininkės sveikatai“.

„Jos drąsa kalbėti tiesiai šviesiai rodo, kad Simone yra pavyzdys daugeliui aplinkinių“, – pažymi amerikiečiai.

Individualių rungčių – atraminio šuolio, įvairiaaukščių lygiagrečių, buomo ir laisvųjų pratimų –
varžybos prasidės sekmadienį ir tęsis iki trečiadienio. S. Biles yra patekusi į visų varžybų finalus.

Ketvirtadienį olimpinėse žaidynėse prasidės individualios gimnastikos varžybos. 2016 metais Rio de Žaneire S. Biles iškovojo 4 aukso ir 1 bronzos medalį visose įmanomose rungtyse, o Tokijuje taip pat planavo kovoti dėl penkių medalių.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)