Lietuvės po 500 m buvo trečios, tačiau įveikus pusę distancijos (viso 2000 m) mūsų šalies atstoves aplenkė Nyderlandų irkluotojos. M. Valčiukaitė ir D. Karalienė beveik iki pat finišo lipo joms ant kulnų, vis dėlto aplenkti taip ir neįstengė.

Nuo Tokijo olimpinių bronzos medalių lietuves skyrė vos 1,71 sek. Lietuvos porinė dvivietė A finale aplenkė JAV ir Kanados atstoves.

M. Valčiukaitės ir D. Karalienės duetas 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse džiaugėsi vieta ant prizininkų pakylos. Tąkart lietuvės iškovojo bronzos medalius.

Kita vertus, ta ketvirta vieta yra ganėtinai aukšta olimpiadoje. Kur mes buvome prieš metus, turbūt stebuklas, ką padarėme.
Milda Valčiukaitė

„Labai daug emocijų dabar. Liūdesys. Atrodo, kovojome, tikėjome, kad turime šansą. Ketvirta vieta tokia nemaloni. Kažko pritrūko, kažko gal nepadarėme, – kalbėjo M. Valčiukaitė. – Kita vertus, ta ketvirta vieta yra ganėtinai aukšta olimpiadoje. Kur mes buvome prieš metus, turbūt stebuklas, ką padarėme“.

Paklausta, ar prieš metus, kai dėl dopingo buvo diskvalifikuota jos partnerė Ieva Adomavičiūtė, būtų tikėjusi, kad irkluos žaidynių finale, Milda atsakė trumai: „Prieš metus aš net nežinojau, ar vaikščiosiu“. Priminsime, kad tuo metu M. Valčiukaitė gydėsi nugaros traumą ir buvo priversta gultis ant operacinio stalo.

D. Karalienė nekomentavo kovos kanale, o tiesiog dėkojo už palaikymą.

„Be plačių interviu norėčiau padėkoti visiems, kas tikėjo, kėlėsi, laikė kumščius, sukryžiuotus pirštus. Ir tiems, kas džiaugiasi, palaiko toliau. Ačiū visai Lietuvai“, – sakė po Rio žaidynių karjerą baigusi, dvynukų mama tapusi ir vos prieš pusmetį į didįjį sportą sugrįžti nusprendusi irkluotoja.

Ar olimpietės sulaukė palaikymo žinučių iš Lietuvos?

„Žinutės nėra taip svarbu. Žinome, kad tauta, artimieji, draugai serga, čia mūsų didelė komanda. Visi atsiduoda tam darbui, tai tų palaikymo žodžių ir nereikia“, – tvirtino M. Valčiukaitė.

Aukso medalius iškovojo favoritėmis laikytos rumunės Ancuta Bodnar ir Simona Radis (6 min. 41,03 sek.), pasiekusios geriausią šios valčių klasės rezultatą olimpinių žaidynių istorijoje. Olimpinis sidabras atiteko Brooke Donoghu ir Hannah Osborne iš Naujosios Zelandijos (6:44,82), o bronza – Nyderlandų duetui Roos de Jong ir Lisai Scheenaard (6:45,73).

Porinių dviviečių įgulų B finale trečiadienį dėl 7-12 vietų Saulius Ritter ir Aurimas Adomavičius finišavo paskutiniai, distanciją įveikę per 6 min. 20,87 sek. Galutinėje įskaitoje jie liko 12-oje vietoje.

„Buvome nusiteikę kovoti maksimaliai. Atidavėme visas jėgas. Rezultatas toks, koks yra. Norime pasisemti kuo geresnių dalykų, nes iš pralaimėjimo irgi reikia kažko pasimokyti. Varžovai buvo stipresni, reikia pripažinti“, – kalbėjo S. Ritteris po finišo.

Rio de Žaneiro olimpiados vicečempionas tvirtino, kad rezultatams partnerio pakeitimas įtakos tikrai neturėjo: „Aurimas puikus sportininkas ir tikrai pajėgus. Norisi pasidžiaugti, kad su juo startavau. 5 metai praėjo. Ką šiai dienai buvome pasiruošę, taip ir pasirodėme. Laiko visada norėtųsi daugiau, bet nesižvalgome atgal. Čia olimpinės žaidynės, varžovi buvo labai stiprūs. Didelė garbė čia kovoti“.

Porinių keturviečių B finale dėl 7-10 vietų Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Armandas Kelmelis liko paskutiniai. Distanciją lietuviai įveikė per 5 min. 51,64 sek., į priekį praleisdami Kinijos, Vokietijos ir Norvegijos įgulas.

Lietuvos porinė keturvietė įgula: Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Armandas Kelmelis

Iš irkluotojų olimpiniame kanale liko varžytis tik vienvietininkas Mindaugas Griškonis. Lietuvis sekmadienį ketvirtfinalyje savo plaukime 2000 m įveikė per 7 min. 16,71 sek. ir užėmė trečią vietą tarp šešių konkurentų. Dėl vietos finale jis varžysis ketvirtadienį 5 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)