2012 ir 2016 metais olimpinėse žaidynėse triumfavusi JAV komanda jau pirmoje rungtyje patyrė skaudžią nesėkmę, kai ryškiausia šios šalies gimnastikos sporto atstovė Simone Biles atlikdama atraminį šuolį suklupo, o jos šuolis buvo įvertintas vos 13,766 taško. Tai buvo mažiausias daugkartinės olimpinės ir pasaulio čempionės įvertinimas atraminio šuolio rungtyje per jos olimpinę karjerą.

24 metų S. Biles po nesėkmingo šuolio pasitraukė iš varžybų. JAV gimnastikos federacijos atstovų teigimu, toks sprendimas buvo priimtas dėl medicininių priežasčių.

Likusios be savo lyderės JAV gimnastės nesugebėjo pasivyti ROK komandos ir galutinėje įskaitoje turėjo tenkintis antra vieta. Amerikietės daugiakovėje iš viso surinko 166,096 taško, o Rusijos atstovės – 169,528 taško. Trečią vietą užėmė 164,096 taško pelniusi Didžiosios Britanijos komanda.

Ketvirtadienį olimpinėse žaidynėse prasidės individualios gimnastikos varžybos. 2016 metais Rio de Žaneire S. Biles iškovojo 4 aukso ir 1 bronzos medalį visose įmanomose rungtyse, o Tokijuje taip pat planavo kovoti dėl penkių medalių.

Vis dėlto, geriausia visų laikų gimnaste tituluojamos sportininkės tolesnis dalyvavimas olimpinėse žaidynėse pakibo ant plauko, o galutinis atsakymas paaiškės tik po išsamių medicininių tyrimų.

Tiesa, pati S. Biles vėliau atskleidė, kad iš varžybų pasitraukė ne dėl fizinės traumos, o dėl psichologinių problemų. „Fiziškai jaučiuosi puikiai, manau, kad esu geros sportinės formos. Tačiau problemų kyla dėl psichologinių niuansų. Dalyvauti olimpinėse žaidynėse būnant ryškiausia gimnastikos sporto žvaigžde nėra paprasta, jaučiu, kad mane tai slegia ir sukelia milžinišką psichologinę įtampą. Privalau susikaupti, bet taip pat negaliu rizikuoti savo emocine ir fizine sveikata. Vis dėlto, turime suprasti, kad esame ne tik sportininkai, bet ir žmonės“, - kalbėjo 24 metų gimnastė.

Čempionišką rusių komandą sudaro Angelina Melnikova, Vladislava Urazova, Viktorija Listunova ir Lilija Achaimova.

Pažymėtina, kad pirmadienį vyrų komandinės sportinės gimnastikos varžybose taip pat triumfavo Rusijos olimpinio komiteto sportininkai.

Iš viso rusai jau yra iškovoję 7 aukso medalius ir bendroje lentelėje užima aukštą 4-ąją vietą. Pirmauja Japonijos sportininkai – šeimininkai savo sąskaitoje jau turi 10 auksinių apdovanojimų.

Antradienį, ketvirtąją varžybų dieną, iš žaidynių pasitraukė ir dar viena pirmo ryškumo žvaigždė – Japonijos tenisininkė Naomi Osaka.

Aukso medalį po 13 metų pertraukos iškovojo Estijos atstovės, o Latvijos krepšinio trijulių rinktinė taip pat atsidūrė per žingsnelį nuo apdovanojimų.

Apskritai pirmą istorijoje olimpinį aukso medalį iškovojo Bermudų salų sportininkė, o 17-metė amerikietė iš Aliaskos Lydia Jacoby sensacingai laimėjo moterų 100 m plaukimo krūtine rungties auksą.

Medalių lentelė (vieta, šalis, auksas, sidabras, bronza, iš viso)
* iš viso medalius jau yra iškovojusios 56 šalių delegacijos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (146)