„Gal truputį per galingai pradėjau, sakyčiau. Mes mėgėjai pradžioje pradėti pasaulio rekordais“, – juokėsi po pasirodymo atrankoje A. Šidlauskas. – Nežinau, buvo toks protrūkis, nesijaučiau toks super galingas, bet galvojau, reikia pabandyti, gal pavyks. „Pravariau“ 150 m, mačiau, kad lyderiavau, bet per paskutinius 50 m galvojau tuoj numirsiu. Svarbiausia, kad gerai pasibaigė, išėjo prasibrauti į pusfinalį, ir vėl 13-u numeriu. Esu laimingas“.

Priminsime, kad ir 100 m plaukimo atrankoje A. Šidlauskas į pusfinalį prasibrovė užimdamas 13-ą vietą. Dvigubai ilgesnės rungties pusfinalis vyks trečiadienį anksti ryte Lietuvos laiku. Pasaulio rekordas – 2 min. 06,12 sek. – priklauso rusui Antonui Čupkovui (2019 metais).

„Pusfinalyje reikės pakeisti taktiką. Ši nelabai pasiteisino. Pabandžiau šįkart. Rytoj mėginsime kitaip viską pakonstruoti – gal pradžioje plaukti ramiau, bet galingiau, kad būtų rezervo finiše. Atrankoje „nusėdau“ ir paskutinius 15 m pradėjau „kapoti“, nes jau žmonės iš šono pradėjo mane lenkti, – kalbėjo Andrius. – Norėjau įvairovės, aišku, gal ne tokiose varžybose taip reikia bandyti. Bet, o jeigu? Padaryti kažkokį tokį „vau“ dalyką? (šypsosi) Gal per daug pasitikėjau savimi. Smagu, kad viskas įšėjo į gera, pakliuvau į pusfinalį“.

Paklaustas, kaip vertina kolegos rinktinėje D. Rapšio finale užimtą paskutinę, A. Šidlauskas pradžioje ištarė vieną žodį – „dviprasmiškai“.

„Aišku, aštuntas pasaulyje – aukštas pasiekimas. Pats jis gal truputį nuliūdęs, bet ir džiaugiasi. Nieko čia blogo. Čia sportas. Reikia atiduoti pagarbą kitiems žmonėms, kad jie tiek treniravosi, pasiekė tokius aukštus rezultatus. Pirmieji keturi laikai yra kosminiai, britai pasiekė sezono geriausius rezultatus. Manau, nereikia nusiminti“, – sakė jis.

Pusfinalio plaukime A. Šidlauskas dalyvaus ankstų trečiadienio rytą 05.28 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)