Netrukus po finišo K. Blummenfeltas pradėjo stipriai vemti, o suskubusi pagalba visiškai jėgų netekusį sportininką pasodino į vežimėlį ant ratukų.

Triatlono varžybose dalyviai plaukte turi įveikti 1500 m atstumą, vėliau dviračiu važiuoja 40 km ir bėga dar 10 km distanciją.

K. Blummenfeltas distanciją įveikė per 1 val. 45:00 min. Sidabrą triatlono varžybose iškovojo britas Alexas Yee, bronzą – Naujosios Zelandijos atstovas Haydenas Wilde.

„Aš jaučiau, kad galiu laimėti pirmą vietą. Kadaise į Tokiją buvau atvykęs atostogauti ir dar tuomet pagalvojau, kad reikia šiame mieste tapti olimpiniu čempionu 2020-ųjų žaidynėse“, – kiek atsigavęs jau po finišo kalbėjo olimpinis čempionas.

Kristianas Blummenfeltas

Norvegijai tai yra pirmasis olimpinis triatlono aukso medalis per visą istoriją. Apskritai ir šiose žaidynėse norvegai iki šios pergalės medalių nebuvo iškovoję.

Pažymėtina, kad pirmadienį vykusių varžybų pradžioje neišvengta keisto ir absurdiško incidento.

Dar prieš startą kateris su varžybas filmuojančiu personalu atplaukė į varžybų vietą ir sukėlė nesusipratimą.

Išgirdę varžybų pradžią skelbiantį šūvį, kai kurie sportininkai startavo, tačiau kateris jiems buvo užblokavęs plaukimo taką. Dalis sportininkų sutrikę liko stovėti ant krantinės.

Žaidynių organizatoriai nusprendė varžybas pradėti iš naujo – kateris pasitraukė, o sportininkai startavo dar kartą. Netikėtos kliūtys kelyje jau nebepasimaišė.

„Tiesą sakant, tai buvo tikras siurprizas, – apie netikėtą kliūtį vandenyje kalbėjo čempionas K. Blummenfeltas. – Tačiau varžyboms įsibėgėjus aš tai jau vertinau kaip pozityvų dalyką, nes pirmasis startas buvo gera praktika.“

Kristianas Blummenfeltas

Tokijo olimpinės žaidynės prasidėjo liepos 23 dieną ir tęsis iki rugpjūčio 8-osios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)