Kol kas Tokijo olimpinės žaidynės šykšti Lietuvos atletams medalių. Viena iš didžiausių vilčių ankstyvą antradienio rytą nuplaukė kartu su Dano Rapšio paskutine vieta 200 m laisvuoju stiliumi finale, tad aukščiausia kol kas pasiekta mūsų šalies atstovų vieta yra aštunta.

Vis dėlto nosies nukabinti neleidžia artėjantis irkluotojų Mildos Valčiukaitės ir Donatos Karalienės finalo startas trečiadienį, kovas olimpiniame stadione nuo liepos 30 dienos pradėsiantis lengvaatlečių desantas, treko dviratininkės ir patyrusių penkiakovininkų mūšiai jau pačioje olimpiados pabaigoje.

Lietuvių nuotaiką praskaidrinti gali ir malonios staigmenos, kurių mėgins pažerti kiti olimpiečiai. Tarp tokių – žaidynėse debiutuosiantis baidarininkas M. Maldonis, pirmadienį nusileidęs lėktuvu ant Tekančios saulės žemės.

„Man tai – pirmoji olimpiada, tai labai smagu. Pats olimpinis kaimelis – didelis, yra kur pasivaikščioti, viskas labai gražu. Dar neturėjau galimybės nuvykti į savo irklavimo kanalą, nors ten esu buvęs prieš dvejus metus, tai žinau, ko tikėtis. Nuo ryt pradėsiu jau judėti sportiniais tikslais“, – antradienį pirmaisiais įspūdžiais dalijosi M. Maldonis.

Šalia olimpinio kaimelio įrengtoje bendravimui su žiniasklaida skirtoje zonoje jis pasakojo, kad kol kas jam dar neteko nuvykti į olimpinį irklavimo kanalą, tačiau jį pažįsta, nes teko jame varžytis prieš dvejus metus.

„Kiek bus treniruočių iki starto neskaičiavau, bet pirmąsias tris dienas galėsiu treniruotis tik po kartą, nes vyks dar akademinio irklavimo varžybos, tai tik vakare yra poros valandų tarpas. Paskui jau darysiu po dvi treniruotes. Spėsiu nemažai padaryti“, – teigė baidarininkas.

Paklaustas apie varžovus ir sau keliamus uždavinius olimpietis nieko konkretaus negalėjo pasakyti: „Varžovų skaičiuoti dar neturiu galimybės, nes nėra starto protokolų. Varžovų bus nemažai, nes pirmąkart leis nuo šalies du atstovus. Tai pas mus naujovė. Aš kol kas darau savo darbą ir nesidairau į kitus.

Kokie tikslai Tokijuje? Vien patekimas į olimpiadą – didelio tikslo įgyvendinimas. Ką sakau sau, tai padaryti tai, ką galiu geriausia tą dieną. Bet kokiu atveju norisi kuo aukščiau pakilti ir geriau pasirodyti“.

Ir apie vietas M. Maldonis nebuvo linkęs kalbėti: „Neįmanoma įvardinti. Starto dieną matau, kaip atrodo kiti, kaip pats jaučiuosi ir tuomet jau galima spręsti, kur save galėtum „įdėti“. Kartais būna geriau, kartais prasčiau. Tokios prognozės. Dabar per anksti kažką sakyti“.

Jis neabejojo, kad daug lems ir oro sąlygos, nes gali tekti irtis ir prieš vėją, ir pavėjui, vėjas gali pūsti iš šono.

„Tai net tos salygos kanaluose gali būti nevienodos ir viename takelyje gali būti geriau, kitame prasčiau. Man geriau irkluoti prieš vėją, nes distancija pailgėja, o aš galiu daugiau „kentėti“ nei kai kurie kiti sprinteriai“, – juokėsi Mindaugas.

Karščiai olimpinių žaidynių debiutanto negąsdina, mat Lietuvoje sportavo dėkingomis sąlygomis, esant daugiau nei 30 laipsnių karščiui.

„Kadangi jau buvau prieš dvejus metus Tokijuje, tai žinau tą karštį ir jis man nėra naujovė. Tuomet karštis man problemų nesukėlė ir nesukels, tikiuosi, šįkart. Laiko skirtumo nejaučiu ir apskirtai jaučiuosi normaliai, visos sistemos normaliai laiko. Atvykau tiesiai į olimpinį kaimelį, gal ir gerai, kad nereikia blaškytis. Prisitaikėme prie taisyklių, priėmėme kaip normą visus apribojimus dėl pandemijos“, – išsamiai įspūdžiais dalijosi baidarininkas.

Sulaukęs klausimo, ar nemėgins pasidairyti po japoniškus automobilius Tokijuje, kurių gerbėjas esąs, Mindaugas šyptelėjo: „Taip japoniški automobiliai tam tikruose regionuose čia išties išskirtinesni, pasileidus plaukus einant į miestą tikrai galima būtų jų pamatyti daugiau, bet dabar juk viskas už uždarų durų. Tai nebent galima bus į juos pasižvalgyti per autobuso langą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)