Sau būdingu kandumu spaudos konferencijoje apsiginklavęs San Antonijaus „Spurs“ ir JAV rinktinės treneris nevyniojo žodžių į vatą ir greitai išsklaidė prielaidas, jog šis pralaimėjimas amerikiečiams buvo netikėtas.

„Nėra kuo stebėtis. Kai pralaimi rungtynes, negali būti nustebęs. Gali būti nusivylęs, bet aš nesuprantu žodžio „nustebęs“. Toks požiūris yra iš dalies nepagarbus Prancūzijos rinktinei, lyg mes turėtumėm juos sutriuškinti 30 taškų skirtumu. Jie yra velniškai gera komanda.

Nesuprantu, kodėl žmonės stebisi kai Prancūzija, Australija, Ispanija ar Lietuva... Nesvarbu, kas tave nugali. Talento skirtumas tarp JAV ir likusio pasaulio sparčiai mažėja su kiekvienais metais.“

Į olimpines žaidynes nuo 1992-ų iš profesionalų sudarytas rinktines deleguojantys amerikiečiai dvikovoje su Prancūzija patyrė vos ketvirtą pralaimėjimą per šį laikotarpį. Pirmąsias tris nesėkmes JAV patyrė 2004-ų Atėnų olimpiadoje, kurioje NBA žvaigždes parklupdė ir tarpusavio dvikovą grupių etape rezultatu 94:90 laimėjusi Lietuvos rinktinė

Tame pačiame turnyre amerikiečiai patyrė ir dar dvi nesėkmes, grupių etape 73:92 nusileisdama Puerto Rikui, o ketvirtfinalyje 81:89 pripažindama Argentinos rinktinės pranašumą. Nuo 1992-ų JAV olimpinėse žaidynėse iškovojo 53 pergales ir patyrė 4 nesėkmes.

Vyriausiajam rinktinės treneriui antrino ir Portlando „Trail Blazers“ įžaidėjas Damianas Lillardas. Vos 3 iš 10 metimų iš žaidimo realizavęs gynėjas nedramatizavo situacijos ir teigė, jog pralaimėjimas Prancūzijai – ne pasaulio pabaiga.

„Manau, jog mes turime dominavimo tarptautiniuose turnyruose istoriją. Galbūt ne visada triuškindavom visus varžovus, tačiau mūsų istorija – kupina pergalių. Nedažnai tenka išvysti JAV rinktinę pralaimint, juolab pirmosiose rungtynėse.

Turbūt todėl daug žmonių išpučia šią nesėkmę, it tai būtų pasaulio pabaiga. Bet mūsų, kaip profesionalų, darbas yra atstovauti rinktinei ir savo šaliai olimpinėse žaidynėse, tad mes privalome padaryti tai, ką turime padaryti ir mes vis dar galime pasiekti tai, ko čia atvykome“.

Antrose A grupės rungtynėse amerikiečių laukia akistata su Irano rinktine, o Prancūzija dviejų pirmąsias rungtynes laimėjusių komandų dvikovoje susitiks su Čekija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)