Sekmadienį vykusiose 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankos varžybose Lietuvos rinktinės lyderis D. Rapšys distanciją įveikė per 1 min. 45, 84 sek. ir pateko į varžybų pusfinalį, kuris Lietuvos laiku vyks ateinančią naktį.

Paskutiniame, penktajame atrankos plaukime lietuvis užėmė antrąją vietą, nusileidęs tik australui Neillui Thomasui – šis distanciją įveikė per 1 min. 45,81 sek.

Tarp visų atrankoje dalyvavusių plaukikų D. Rapšio rezultatas buvo 9-as. Į pusfinalį pateko 16 sportininkų.

Jis teigė, kad 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje jis tiesiog perdegė: „Manau, tas pasitikėjimas savimi buvo per didelis. Tada šiek tiek sudėliojome, ką turime daryti, padėjo. Su psichologija buvo viskas gerai, kaip ir šiandien. Kai pirmas startas, sunku vertinti pajėgumus savo, kaip atrodau vakare. Nes dažniausiai atrankos varžybas plaukiame ryte, o dabar pirmą kartą tai tenka daryti vakare. Teisiog keistas jausmas. Tai buvo skaudi klaida, iš kurios ir pasimokiau. Stengsiuosi pasimokyti“.

Daug laiko pamokų įsisavinimui D. Rapšys neturės – 200 m laisvuoju stilumi rungties pusfinalis vyks pirmadienį 4 val. 37 min. Lietuvos laiku.

„Dabar svarbiausia kuo geriau pailsėti, o rytoj vėl plaukti. Kaip ilsėsiuosi? Viskas paprasta – masažai, pavalgyti gerai ir išsimiegoti kaip galime daugiau. O rezervo yra tikrai“, – neabejojo D. Rapšys.

Sekmadienį 100 m krūtine atrankos varžybose sėkmingai pasirodė ir dar viena Lietuvos atstovė – Kotryna Teterevkova.

Trečiajame atrankos plaukime ji distanciją įveikė per 1 min. 06,82 sek. ir buvo pirma. 19-metė lietuvė savo plaukime pralenkė tituluotą Jamaikos atstovę Alią Atkinson. Lietuvė pagerino ir savo asmeninį karjeros rekordą.

„Labai džiaugiuosi rezultatu, nes jau anksčiau planavau iki olimpiados įvykdyti žaidynių normatyvą, o padariau tai per pačią olimpiadą. Labai džiaugiuosi“, – kalbėjo K. Teterevkova.

19-metė yra jauniausia Lietuvos olimpinės rinktinės atstovė, tačiau tvirtino pernelyg nesijaudinusi: „Stengiuosi įsivaizduoti, kad olimpiada nėra labai didelės varžybos, man kiekvienas startas yra tobulėjimo galimybė ir noriu padaryti viską kuo geriau“.

Šios rungties favoritėmis amerikietę Lilly King (atrankoje užėmė 3 vietą – 1:05.55) ir rusę Juliją Jefimovą (atrankoje užėmė 8 vietą – 1:06.21) laikanti žaidynių debiutantė prisipažino netausojusi jėgų plaukimo takelyje.

„Tikrai spaudžiau labai daug, nes tai galėjo būti paskutinis mano startas 100 m krūtine rungtyje, bet matysime, ką pavyks nuveikti pusfinalyje“.

Tarp visų atrankos dalyvių K. Teterevkovos rezultatas buvo 15-as. Pusfinalio plaukimas įvyks naktį iš sekmadienio į pirmadienį 4.50 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)