Moterims reikėjo važiuoti ta pačia kalnuota trasa, kaip ir vyrams – lenktynės prasidėjo Musašinonomori parke Tokijo prefektūros Čiofu mieste, o finišas laukė Fudži kalno papėdėje, garsiojoje lenktynių trasoje, kurioje yra vykusios ir „Formulės 1“ automobilių varžybos.

Italijos Montekatini Termės kurorte, Toskanos regione gyvenanti dviratininkė 137 km trasą įveikė per 3 val. 59 min. ir 47 sek. bei užėmė galutinę 35 vietą. Lietuvei jėgų pritrūko pačioje pabaigoje, kai ji prarado nemažai pozicijų – dar nekirtus 100 km žymos R. Leleivytė važiavo 23-ia.

Moterų plento dviračių olimpine čempionate tapo austrė Anna Kiesenhofer. Ji distanciją įveikė per 3 val. 52 min. 45 sek. Sidabro medalį iškovojo Nyderlandų atstovė Annemiek van Vleuten (3:54:00), bronzos – italė Elisa Longo Borghini (3:54:14).

Nuo nugalėtojos lietuvė atsiliko 7 min. 0,2 sek.

„Trasa buvo sudėtinga ir man per sunki. Dėl karščio – neturėjau jokių problemų. Man visai gerai buvo, nei kankinausi, nei ką. Anksčiau per „Giro di Italia“ lenktynes kai griuvau, mano buvo skilęs šonkaulis, tai šiek tiek baimindamasi pristabdžiau, kai žaidynėse visi pradėjo leistis nuo kalno. Praradau 20 sek. ir vijausi su norvege visą grupę. Dėl mano tos klaidos taip išėjo, o juk galėjau kovoti dėl vietos 15-uke“, – kalbėjo R. Leleivytė.

Anot jos, savijauta buvo gera, pasisekė, kad nebuvo griūčių ir su dviračiu viskas gerai.

„Tik ta mano klaida... Turiu baimės po to griuvimo, o greitis nuo kalno su posūkiais siekė 76 km per val. Į kairę dar nieko, bet kai reikia dviratį guldyti į dešinę, sunku“, – pasakojo Lietuvos atstovė.

Paklausta, kaip pavyko olimpinis krikštas, R. Leleivytė tvirtino, kad reaguoja dvejopai: „Ir gerai, ir gaila. Nieko, bus didesnis stimulas kitai olimpiadai“.

Priminsime, kad šeštadienį analogiškai vyrų 234 km dviračių lenktynėse dalyvavo Evaldas Šiškevičius, tačiau lietuvis trasą paliko net jai nespėjus įpusėti.

Aišku, galvojau, kad bus geriau, reikia tik įsivažiuoti, įšilti, tačiau jau kylant į pirmą kalną supratau, kad nieko nebus, – pasitraukęs iš trasos kalbėjo Prancūzijoje gyvenantis dviratininkas. – Tiesiog mane šiandien pavedė savijauta. Tikėkimės, kad čia šiaip kažkoks silpnumas. Bloga diena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)