Sekmadienį Enošimos saloje už 50 km nuo Japonijos sostinės prasidėjusiose olimpinėse buriavimo varžybose 32-ejų kaunietis pirmajame plaukime buvo 23-ias, antrajame pašoko į 11-ą vietą, trečiajame jo rezultatas – 12-as.

Bendroje įskaitoje atmetus prasčiausią rezultatą J. Bernotas užima 15-ą vietą (23 baudos balai) tarp 25 konkurentų. Pirmauja šveicaras Mateo Sanzas Lanzas (2).

„Pradžia buvo velniškai sunki. Oro sąlygos pirmąjį plaukimą buvo pačios nepalankiausios, kokios tik man gali būti, teko paaukoti labai daug jėgų. Antrą plaukimą vėjas susilpnėjo, tai man suteikė šiokį tokį pranašumą.

Tuomet teko laukti, kol vėjas sustiprės, kad galėtumėme suplaukt trečią plaukimą. Sustiprėjo tiek, kad man beveik užteko, trūko visai nedaug, kad galėčiau suplaukti dar geriau. Iš rytojaus tikiuosi daugiau nei iš šiandienos“, – po pirmosios varžybų dienos kalbėjo J. Bernotas.

Varžybos tęsis pirmadienį, iš viso jų programoje numatyta 12 etapų bei lemiamas plaukimas kovoje dėl medalių.

Moterų „Laser Radial“ klasės jachtų klasėje Viktorija Andrulytė startavo sunkiau.

Pirmajame plaukime 29-erių kaunietė buvo 38-a tarp 44 dalyvių, antrajame reabilitavosi ir užkopė į 10-ą poziciją. Bendroje įskaitoje ji klasifikuojama 25-a (48 baudos balai). Lyderiauja vokietė Svenja Weger (6).

„Sudėtingas pirmas plaukimas, tačiau stabilus antras. Sąlygos pirmame plaukime buvo nenuspėjamos. Gavome stiprų pasisukima is kairės, net 40 laipsnių. As buvau dešinėje. Toliau vėjas rimo ir ne pagal prognozes po ilgo laukimo atsisuko brizinis vėjas. Tai tik pirmieji plaukimai. Viskas spręsis per ateinancius 8 plaukimus. Viskas įmanoma“, – teigė V. Andrulytė.

Rungtį sudarys 10 etapų bei paskutinis plaukimas dėl medalių.

Primename, kad 2019-ųjų pasaulio taurės finalinį etapą laimėjusi V. Andrulytė debiutuoja olimpinėse žaidynėse, J. Bernotas pirmą krikštą patyrė jau 2012 metais Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)