Nors dalyvių skaičius nepasikeitė, tačiau šį kartą komandos bus suskirstytos ne į dvi, o tris grupes po keturias komandas. A grupėje žais nugalėtojų titulą ginanti JAV rinktinė, taip pat Prancūzija, Čekija ir Iranas. B grupėje rungtyniaus Australija, Vokietija, Italija ir Nigerija, C grupėje – Ispanija, Argentina, Japonija ir Lietuvos rinktinę už borto palikusi Slovėnija.

Pirmosios į kovą stos Irano ir Čekijos rinktinės, vėliau žais Vokietija ir Italija bei Australija ir Nigerija, o pirmąją olimpinio krepšinio batalijų dieną vainikuos JAV ir Prancūzijos rinktinių dvikova.

Olimpiniame krepšinio turnyre dalyvaus 144 krepšininkai, iš jų net 49 – NBA klubų atstovai. Keturis krepšininkus olimpinėse žaidynėse turės Majamio „Heat“ ekipa, po tris – Dalaso „Mavericks“, Denverio „Nuggets“, Milvokio „Bucks“ ir Jutos „Jazz“ klubai.

11 iš 12 olimpiniame vyrų krepšinio turnyre dalyvaujančių komandų savo sudėtyje turės NBA lygoje žaidžiančių krepšininkų. Daugiausiai – dvylika NBA krepšininkų rungtyniaus JAV rinktinėje. Ašuonis NBA krepšininkus į olimpines žaidynes atsivežė Nigerijos rinktinė, septynis – Australija, šešis – Pranzūzija.

Ispanijos, Italijos ir Argentinos rinktinėse žais po tris NBA krepšininkus, Slovėnijos, Vokietijos ir Japonijos komandose – po du, Čekijos rinktinėje – vienas. Nei vieno NBA krepšininko nebus tik Irano rinktinėje. Tiesa, šios rinktinės veteranas vidurio puolėjas Hamedas Haddadi 2008-2013 metais žaidė NBA lygoje.

Olimpinio vyrų krepšinio turnyro grupių etapo varžybos vyks iki rugpjūčio 1 dienos, o į atkrintamąsias varžybas pateks 8 komandos.

Ketvirtfinalio etapo rungtynės bus žaidžiamos rugpjūčio 3 d., pusfinalio – rugpjūčio 5 d., o finalas bei rungtynės dėl bronzos medalių įvyks rugpjūčio 7 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)