IRKLAVIMAS

Daugiausia mūsų šalies atstovų bus galima išvysti olimpinėje Jūros miško irklavimo trasoje, kur lenktyniaus visos keturios lietuvių įgulos.

4 val. 40 min. Lietuvos laiku varžybas pradės paskutinę akimirką į olimpinį laivą įšokusi vyrų porinės keturvietės įgula – Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys ir Armantas Kelmelis.

Dėl dviejų likusių vietų A finale lietuviai rungsis su dar penkių šalių atstovais. Dvi greičiausios valtys pratęs kovą dėl medalių, likusios keturios B finale išsiaiškins galutinę rikiuotę nuo 7 iki 10 vietų.

„Šiai įgulai gali sutrukdyti vienas iš trijų faktorių – aklimatizacija, pasirengimo trūkumas ir techniniai dalykai naujoje valtyje, kurių dar nepavyko sutvarkyti“, – vardijo Lietuvos irklavimo rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Keblys.

Dėl kelialapių į finalą sekmadienį Tokijuje kovos dvi Lietuvos porinių dviviečių įgulos – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė bei Aurimas Adomavičius ir Saulius Ritteris. Jų užduotis pusfinalyje aiški – reikia patekti tarp trijų iš šešių greičiausių valčių savo plaukimuose.

Moterų startas – 6.20 val. Lietuvos laiku, vyrų – 6.50 val.

„Su merginomis viskas gerai, jos ir toliau yra mūsų komandos lyderės. O dėl vyrų porinės dvivietės, kuriai teko dalyvauti paguodos plaukime, buvo šiek ties streso. Bet antras startas parodė, kad jis įsilinguoja. Reikia daugiau pasitikėjimo savimi, nes antrą dieną jie visai kitaip irklavo antroje distancijos pusėje. Tikimės, kad toliau bus dar geriau“, – vylėsi K.Keblys.

Vienvietininkas Mindaugas Griškonis 6.10 val. lenktyniaus ketvirtfinalyje. Kovą dėl medalių pusfinalyje pratęs trys iš šešių greičiausių kiekvieno plaukimo irkluotojų. Visi kiti rungsis dėl žemesnių nei 12-oji pozicijų.

„Mindaugas įsivažiuoja. Palengva. Pirmas startas buvo prasikvėpavimui, susipažinimui su sąlygomis“, – LTOK sportininkų komisijos vadovo galimybėmis tiki K.Keblys.

PLAUKIMAS

5.39 val. Lietuvos laiku 100 m krūtine rungties pusfinalyje patekti tarp aštuonių finalininkų mėgins Andrius Šidlauskas. Jis šeštadienį atrankoje užėmė 13 vietą.

13-as pirmąją plaukimo varžybų dieną buvo ir šalies plaukimo rinktinės lyderis Danas Rapšys, nepatekęs į 400 m rungties laisvuoju stiliumi finalą. Tiesa, pirmus 200 metrų jis plaukė pasaulio rekordo grafiku, o ir sportininko trenerė buvo užsiminusi, jog ilgesnė distancija gali tapti savotišku apšilimu prieš pagrindinę rungtį – 200 m nuotolį laisvuoju stiliumi. Jos atranka startuos 13.30 val., į pusfinalį pateks 16 sportininkų.

13.40 val. Lietuvos laiku Tokijo vandens sporto šakų centre olimpiniuose vandenyse debiutuos jauniausia Lietuvos delegacijos narė Kotryna Teterevkova. 19-metė plaukikė dalyvaus 100 m krūtine atrankoje.

„Pasirengimas praėjo sklandžiai, jaučiuosi neblogai, tik alina karštis“, – olimpinio debiuto išvakarėse sakė plaukikė.

DVIRAČIŲ SPORTAS

Karštis, tvyrantis Japonijoje, sunks ir moterų grupinių lenktynių dalyvių jėgas. Trasoje, kurioje šiandien baltą vėliavą iškėlė vyrų 234 km lenktynėse dalyvavęs Evaldas Šiškevičius, finišo link mins ir Rasa Leleivytė.

Moterims reiks važiuoti ta pačia kalnuota trasa, kaip ir vyrams, tad lenktynės prasidės Musašinonomori parke Tokijo prefektūros Čiofu mieste, o finišas suplanuotas Fudži kalno papėdėje, garsiojoje lenktynių trasoje, kurioje yra vykusios ir „Formulės 1“ automobilių varžybos. Tiesa, moterų laukia trumpesnė – 137 km ilgio distancija.

„Varžybos bus labai įtemptos, jų lygis labai aukštas, trasa labai sunki, daug pakilimų ir vienas labai ilgas kalnas, kuris man nėra palankus. Tačiau esu nusiteikusi optimistiškai, kovosiu iš visų jėgų. Favoritės yra visos keturios olandės, todėl taktiškai bus labai sunku, kiekvienas pabėgimas iš grupės, jei toje grupelėje bus bent viena olandė, gali būti lemiamas. Tai tarsi rusiška ruletė – kas atsidurs lemiamame pabėgime, tas ir galės kovoti dėl medalio. O bandyti patekti į visus pabėgimas fiziškai neįmanoma. Čia ne sprintas. Čia daug lemia ne tik taktika, trasos reljefas, galimos griūtys, mechaninės problemos, bet ir sėkmė. Nors truputį atsipalaiduoti nebus galimybės. Bet kovosiu iki galo“, – ryžtingai kalbėjo R.Leleivytė, mokykloje buvusi E.Šiškevičiaus klasės draugė.

BURIAVIMAS

Sekmadienį kovas Tokijo žaidynėse pradės abu Lietuvos buriuotojai – RS:X klasės burlente lenktyniaujantis Juozas Bernotas ir „Laser Radial“ klasėje kovosianti Viktorija Andrulytė.

Abiejų šių klasių startas numatytas 6.05 val. Lietuvos laiku. Planuojama, kad burlentininkai sekmadienį rungsis trijuose plaukimuose, „Laser Radial“ buriuotojos – dviejuose. Iš viso bus surengta po 10 plaukimų, o varžybas vainikuos medalių lenktynės, kuriose dalyvaus po 10 geriausiųjų.

Buriuotojų varžybos vyks greta Enošimos salos, esančios apie 50 km nuo Tokijo.

„Prognozė žada karštą orą ir silpną vėją. Tai nėra man palankiausios sąlygos, bet pasiruošimas geras, nusiteikimas puikus, su nekantrumu laukiam, ką atneš rytojus“, – optimizmo neprarado jau trečiose olimpinėse žaidynėse startuosiantis J.Bernotas.

ŠAUDYMAS

Kaip ir buriuotojai V.Andrulytei, liepos 25 d. dėl debiuto olimpinėse žaidynėse įsimins ir šauliui Karoliui Giruliui. Jis nuo 7 val. ryto Lietuvos laiku bandys akies taiklumą vyrų orinio šautuvo iš 10 m atstumo rungtyje.

48 šauliai kvalifikacijoje kovos dėl 8 vietų finale, kuris irgi vyks rytoj.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)