Norėdama įamžinti savo debiutą ir neeilinę akimirką ji pasidarė asmenukę su savo varžove iš Austrijos Liu Jia.

Austrijai atstovaujanti Liu Jia tiktų 12-metei mergaitei į motinas, iš Kinijos kilusiai stalo teniso veteranei – 39-eri.

Zaza nerodė jokio susinervinimo ir išlaikė ramybę, nors stalo teniso moterų vienetų varžybose 0-4 nusileido 27-eriais metais vyresnei varžovei.

Penktadienį aš savo dukros paklausiau: ar žinai, kad tavo mama žais prieš dviem metais už tave vyresnę žaidėją? Jos atsakymas buvo – geriau jau nepralaimėk!
Liu Jia, Austrijos stalo tenisininkė

„Buvo labai sunku psichologiškai pasiruošti olimpinėms žaidynėms. Bet manau, man kažkaip pavyko su tuo susitvarkyti ir būtent psichologinė ramybė buvo geriausia, kas nutiko šioje dvikovoje.

Pagrindinė pamoka, kurią gavau žaidynėse, tai būtent pralaimėjimas pirmoje dvikovoje.

Taigi, kitą kartą aš sunkiai dirbsiu, kad įveikčiau pirmą, antrą, trečią ratą, nes noriu žaidynėse žaisti kuo daugiau varžybų“, – po nesėkmės kalbėjo 12-metė iš Sirijos.

Akistatą laimėjusi Austrijos atstovė, kuri turi 10-ies metų dukrą, teigė, kad naktį blogai pailsėjo ir šią akistatą įvardijo kaip „dvikovą tarp dviejų stovyklų“.

„Penktadienį aš savo dukros paklausiau: ar žinai, kad tavo mama žais prieš dviem metais už tave vyresnę žaidėją? Jos atsakymas buvo – geriau jau nepralaimėk!

Aš atsakiau: nedaryk man spaudimo!

Bet tai sportas ir gyvenimas. Yra žmonių, kurie turi iškęsti sunkumus. Jie nuostabūs, nes jiems nėra lengva.

Ji mergaitė, jai tik 12-a metų, širdyje aš labai žaviuosi ja!“, – prisipažino kinė.

H. Zaza gimė Hama mieste, Sirijoje ir stalo tenisą pradėjo žaisti būdama 5-erių. Anot jos trenerio Adhamo Jamaano, ji dėl Siriją krėtusio karo per pastaruosius metus galėjo dalyvauti vos dviejuose ar trijuose turnyruose.

Be to, dažnas elektros dingimas apribojo jos galimybę treniruotis vakarais. Tačiau H. Zaza pernai laimėjo Vakarų Azijos olimpinių žaidynių atranką Jordanijoje bei tapo pirmąja Sirijos atlete, patekusia į Tokijo žaidynes.

„Per pastaruosius penkerius metus išgyvenau daug įvairių patirčių, ypač dėl šalyje vykusio karo ir atidėto žaidynių finansavimo.

Tai buvo labai sunku, bet aš kovojau dėl savo tikslo. Ir tai yra mano žinia visiems, patekusiems į panašią situaciją – kovok už savo svajonę. Stenkis nepaisant sunkumų, kurie lydi tave, ir pasieksi savo tikslą“, – kalbėjo 12-os stalo tenisininkė iš Sirijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)