Šeštadienį olimpinėse žaidynėse sportininkai grūmėsi dėl 11-os olimpinių medalių komplektų dviračių plento, dziudo, fechtavimosi, sunkiosios atletikos, šaudymo, šaudymo iš lanko ir tekvondo varžybose.


Kinijos olimpiečiai aukso medalius pelnė ne tik šaudymo, bet ir moterų sunkiosios atletikos bei moterų individualaus fechtavimosi špaga varžybose. Beje, moterų fechtavimo špaga varžybose pirmą olimpinį medalį Estijai iškovojo trečią vietą užėmusi šios šalies atstovė Katrina Lehis.


Antrą vietą bendroje medalių įskaitoje užima olimpinių žaidynių šeimininkės Japonijos olimpinė komanda. Jos sąskaitoje 2 medaliai: 1 aukso ir 1 sidabro. Pirmąjį aukso medalį į šeimininkų kraitį įdėjo dziudo imtyninkas Naohisa Takato. Svorio kategorijos iki 60 kg vyrų finale jis įveikė Taipėjaus sportininką Yang Yung-Wei. Sidabrą pelnė moterų dziudo svorio kategorijoje iki 48 kg kovojusi Funa Tonaki.


Tokį pat medalių kraitį po pirmos dienos turi ir Italija. Šios šalies atstovas Vito Dell`quila iškovojo auksą tekvondo vyrų iki 58 kg svorio kategorijoje, o Luigi Semele pelnė sidabrą vyrų fechtavimo kardu varžybose.


Iš viso 3 medalius šeštadienį pelnė Pietų Korėjos olimpiečiai: auksą šaudymo iš lanko varžybose iškovojo mišri komanda, o dar du bronzos medaliai buvo laimėti fechtavimosi ir tekvondo varžybose.

Šeštadienį pirmuosius olimpinius aukso medalius taip pat iškovojo Vengrija (vyrų fechtavimo kardu varžybose), Kosovas (moterų iki 48 kg dziudo varžybose), Tailandas (tekvondo moterų iki 49 kg rungtyje), Ekvadoras (dviračių plento grupinėse lenktynėse) ir Iranas (vyrų šaudymo oriniu pistoletu iš 10 m atstumo varžybose).

Olimpiniais medaliais šeštadienį pasipuošė iš viso 28 šalių sportininkai.

Tokijo olimpinės žaidynės tęsis iki rugpjūčio 8 d. Jose dalyvauja 11 326 sportininkai, o jų metu bus išdalinti 339 olimpinių medalių komplektai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)