Likus apie 28 km iki finišo pagrindinėje grupėje mynė apie tuzinas dviratininkų. Netrukus į priekį šovė 28-erių ekvadorietis Richardas Carapazas bei 23-erių amerikietis Brandonas McNulty. Už jų nugarų apie 25 sekundes atsiliko 11 dviratininkų grupelė.

Skirtumas tarp atsiplėšusio dvejeto ir vienuoliktuko palengva tik didėjo ir likus 15 km siekė apie 35 sek. Žvelgiant į likusią distancijos dalį, pirmavęs dvejetas turėjo gerą galimybę išlaikyti savo pozicijas iki pat finišo ir jo paskutiniuose metruose kovoti dėl olimpinio čempiono titulo.

Likus apie 7 km įkalnėje atstumas tarp lyderių ir grupelės kiek aptirpo ir besivejantys jau galėjo matyti priekyje pirmavusį dvejetą.

Likus kiek mažiau nei 6 km R. Carapazas atakavo ir paliko už nugaros amerikietį, kurį sparčiai vijosi atsilikusi grupelė.

Amerikietis buvo pavytas likus mažiau nei 4 km, o pirmavęs ekvadorietis turėjo 30 sek. pranašumą.

Likus paskutiniems kilometrams R. Carapazo pranašumas nekėlė abejonių, o dėl sidabro ir bronzos medalių kovojo 10 dviratininkų grupė.

Olimpiniu čempionu tapo ekvadorietis R. Carapazas, kuris 234 km trasą įveikė per 6 val. 05:26 min.


Sidabro medalio laimėtoją išaiškino fotofinišas, jį iškovojo belgas Woutas van Aertas (nuo čempiono +1:07 min.), bronzos medalis atiteko slovėnui Tadejui Pogačarui (+1:07).

„Ineos“ komandai atstovaujantis ekvadorietis šiemet pasižymėjo „Tour de France“ lenktynėse, bendroje įskaitoje iškovojęs trečią vietą.

Jo karjeroje – 2019 m. pergalė „Giro de Italia“, 2020 m. antrą vietą iškovojo „Vuelta a Espana“ lenktynėse.

Iš viso lenktynes pradėjo 126 dviratininkai.

Grupinių lenktynių distanciją sudarė 234 km, jų trasa driekėsi kalnuotoje teritorijoje aplink vienu Japonijos simbolių esantį 3776 m aukščio Fudži kalną. Oro temperatūra lenktynių metu pakilo iki 35 laipsnių karščio.

Primename, Evaldo Šiškevičiaus olimpinis debiutas Tokijuje buvo trumpas ir nesėkmingas. 32-ejų vilnietis pasitraukė iš ankstų šeštadienio rytą Lietuvos laiku startavusių dviratininkų plento grupinių lenktynių. „Delko“ (Prancūzija) komandai atstovaujantis lietuvis sudėjo ginklus numynęs 112 km, kuomet iki finišo buvo likę dar daugiau nei pusė distancijos.

Evaldas Šiškevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)