„Delko“ (Prancūzija) komandai atstovaujantis lietuvis sudėjo ginklus numynęs 112 km, kuomet iki finišo buvo likę dar daugiau nei pusė distancijos.

Tame pačiame kilometre lenktynės baigėsi ir dviem Turkijos bei vienam Namibijos atstovui. Ši grupė pirmoji pasitraukė iš kovos.

„Karštis man nepatinka. Tas dalykas man niekada nepatiko. Man patinka, kai būna šalta, kai lyja lietus, – neplanuotai anksti pasibaigus pasirodymui žaidynėse kalbėjo E. Šiškevičius. – Ir su karščiu sunku buvo susidoroti ir apskritai šiandien prastai jaučiausi. Nežinau, kas buvo, kas atsitiko. Nesijaučiau taip, kaip vakar. Vakar buvau pasitikintis savo jėgomis, o šiandien tokios savijautos nebuvo. Mūsų sportas tokių dalykų neatleidžia – jei turi blogą dieną, negali kovoti“.

Kas dabar? Testas ir vakarienė. Norėčiau kuo greičiau užmiršti šiandienos starto nusivylimą.
Evaldas Šiškevičius

Lietuvis pasakojo, kad paprastai tokius dalykus – „kad ne mano diena“ – galima pajusti vos atsisėdus ant dviračio: „Aišku, galvojau, kad bus geriau, reikia tik įsivažiuoti, įšilti, tačiau jau kylant į pirmą kalną supratau, kad nieko nebus. Trasa buvo kalnuota, labai sunki, tiek sukilimo apskritai retai būna varžybose“.

Paklaustas, ar tokiam apie 35 laipsnių karščiui specialiai ruošėsi, E. Šiškevičius ėmė vardinti – buvo aukštikalnėse, ėjo į pirtį, kad sudarytų drėgmės ir karščio atmosferą, o prieš pat žaidynes dar karštyje treniravosi Italijoje.

„Tiesiog mane šiandien pavedė savijauta. Tikėkimės, kad čia šiaip kažkoks silpnumas. Bloga diena“, – nusiminęs kalbėjo olimpiados debiutantas. Į pernelyg dažnas COVID-19 atsargumo priemones Japonijoje jis mojo ranka: „Taisyklės visiems vienodos. Pripratome, pusantrų metų gyvename su kaukėmis ir dar gyvensime. O testai lengvi, tik seilių testai, nesukėlė tiek nepatogumų, kaip ir nieko baisaus“.

Dviratininkas Tokijuje neužtruks – jau užsakytas bilietas antradienį namo, pas šeimą, kuri gyvena Prancūzijoje. „Kas dabar? Testas ir vakarienė. Norėčiau kuo greičiau užmiršti šiandienos starto nusivylimą“, – sakė E. Šiškevičius.

Plento grupinėse lenktynėse kiek netikėtai triumfavo 28-erių ekvadorietis Richardas Carapazas, kuris 234 km trasą įveikė per 6 val. 05:26 min. Olimpiniu vicečempionu tapo belgas Woutas van Aertas (nuo čempiono +1:07 min.), bronzos medalis atiteko slovėnui Tadejui Pogačarui (+1:07).

Evaldas Šiškevičius

Iš viso lenktynes pradėjo 126 dviratininkai.

96,6 km tarpinę žymą pirmas kirto graikas Polychronis Tzortzakis.

Grupinių lenktynių distanciją sudaro 234 km, jų trasa driekiasi kalnuotoje teritorijoje aplink vienu Japonijos simbolių esantį 3776 m aukščio Fudži kalną.

Oro temperatūra lenktynių metu pakilo iki 35 laipsnių karščio.

Tokijo olimpinių žaidynių vyrų dviračių plento grupinės lenktynės

E. Šiškevičius pasirodymą Tokijuje jau baigė. Sekmadienį moterų plento grupinėse lenktynėse startuos Rasa Leleivytė.

Olimpinėse žaidynėse Lietuvai taip pat atstovaus dvi treko dviratininkės: Simona Krupeckaitė ir Miglė Marozaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)