Ankstų šeštadienio rytą pranešta apie pirmąsias olimpinio tvarkaraščio korekcijas ruošiantis sutikti artėjančią audrą.

Skubios permainos palies ir Tokijuje startuojančius Lietuvos irkluotojus. Mindaugo Griškonio pasirodymas vienviečių valčių ketvirtfinalyje perkeltas iš pirmadienio į sekmadienį, analogiškai diena paankstinti porinių dviviečių – Mildos Valčiukaitės ir Donatos Karalienės bei Sauliaus Ritterio ir Aurimo Adomavičiaus – pusfinaliai. Vyrų duetui dėl to teks startuoti tris dienas paeiliui.

Japonijos meteorologijos agentūra pranešė, jog penktadienį vakare taifūnas smogė Ogasavaros salynui, esančiam už tūkstančio kilometrų į pietus nuo Tokijo. Japonijos sostinėje tuo metu kaip tik vyko iškilminga žaidynių atidarymo ceremonija.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sporto direktorius Christophe'as Dubi Japonijos naudojamas orų stebėjimo technologijas pavadino „labai dideliu privalumu“ ir pabrėžė, kad išankstinis įspėjimas leis išvengti karštligiškų sprendimų taifūnui jau pasiekus Tokiją.

Primename, kad olimpines žaidynes Japonijoje temdo koronaviruso pandemija, dėl kurios jos buvo atidėtos metams ir vyksta be žiūrovų, bei vietos gyventojų nerimas dėl COVID-19 plitimo atvykus tūkstančiams svečių iš užsienio.

Žaidynės tęsis iki rugjūčio 8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)