Tiklininkų mūšiai tęsis iki pat olimpinių žaidynių pabaigos. Paplūdimio tinklinio finalinės kovos vyks rugpjūčio 6-7 dienomis, o salės tinklininkai medalius dalinsis rugpjūčio 7-8 dienomis.

Paplūdimio tinklinio varžybose dalyvauja po 24 vyrų ir moterų komandas.

Moterų varžybose bus galima išvysti kaimynes latves Tiną Graudiną ir Anastasiją Kravčenoką. Jos D grupėje kausis sus JAV, Brazilijos ir Kenijos duetais.

Moterų turnyre po dvi komandas turi JAV, Šveicarija, Nyderlandai, Vokietija, Kinija, Kanada ir Brazilija, po vieną – Argentina, Australija, Kuba, Čekija, Italija, Japonija, Kenija, Latvija, Rusijos olimpinis komitetas ir Ispanija.

Vyrų varžybose latviams atstovaus Edgars Tocs ir Martins Plavinš. Jie B grupėje žais su Čekijos, Rusijos bei Meksikos atstovais.

Vyrų olimpiniame turnyre po dvi komandas delegavo brazilai, italai, lenkai, Rusijos olimpinis komitetas ir amerikiečiai. Po vieną porą atstovaus Šveicarija, Ispanijai, Katarui, Norvegijai, Nyderlandams, Marokui, Meksikai, Latvijai, Japonijai, Vokietijai, Čekijai, Australijai bei Argentinai.

2016 metais Rio de Žaneire olimpiniais čempionais tapo brazilai Alison Cerutti ir Bruno Schmidtas bei vokietės Laura Ludwig bei Kira Walkenhorst. Tokijuje bus galima jau kitokias poras. Alison Cerutti žais poroje su Alvaro Filho, o B. Schmidtas – su Evandro Oliveira Junioru. Tuo tarpu L. Ludwig žais su Margareta Kozuch.

Salės tinklinio olimpiniame atrankos turnyre dėl apdovanojimų kausis po 12 vyrų ir moterų komandų.

Moterų turnyre turėsime lietuvišką akcentą. Italijos moterų rinktinėje žais šios šalies pilietybę turinti Indrė Sorokaitė. Meilę Lietuvai ne kartą pabrėžusi ir šiais metais dar kartą profesionalią tinklinio stovyklą Lietuvoje rengianti sportininkė jau sekmadienį turėtų įgyvendinti savo olimpinę svajonę.

Pirmąsias B grupės rungtynes italės žais su Rusijos olimpinio komiteto komanda. Vėliau italės kausis su turkėmis, argentinietėmis, kinietėmis ir amerikietėmis. A grupėje rungtyniaus Serbijos, Dominikos Respublikos, Japonijos, Kenijos, Brazilijos ir Pietų Korėjos tinklininkės.

Vyrų turnyro A grupėje žais Italija, Kanada, Japonija, Venesuela, Iranas ir Lenkija, B grupėje – Brazilija, Tunisas, Rusijos olimpinis komitetas, Argentina, JAV ir Prancūzija.

Olimpinių čempionų titulus gins brazilai ir kinės.