Kitaip nei komandos draugai, jau persikėlę į olimpinį kaimelį, 29-erių sportininkas liko viešbutyje ir dėl to pateikė skundą JAV olimpiniam komitetui.

Praėjusį mėnesį A. Hadzičius buvo suspenduotas trims moterims pateikus liudijimus dėl seksualinio priekabiavimo 2013-2015 metais.

Fechtuotojas kaltinimus neigė ir vadino pramanytais.

Nors jo suspendavimas prieš kelionę į Tokiją buvo atšauktas, atskristi A. Hadzičiui teko atskirai nuo kitų JAV fechtuotojų. Sportininkui pritaikytus apribojimus JAV fechtavimo federacija motyvavo kitų fechtuotojų nuogąstavimais dėl A. Hadzičiaus elgesio ir kylančia psichologine įtampa.

Pats olimpietis ir jo advokatas Michaelas Palma tokius suvaržymus laiko nederamais.

„Federacija nori paslėpti A. Hadzičių ir neleisti jam iki galo patirti olimpinių žaidynių, nors tokią teisę jis turi“, – teigė sportininko atstovas.

„Nežinau, kokią atmosferą aš gadinu, nes man atvykus į Tokiją visi treneriai ir visi fechtuotojai, kurie neva manęs bijo, atėjo pasisveikinti ir spaudė ranką. Visi, net ir moterys“, – pridūrė A. Hadzičius.

Tokijo olimpinėse žaidynėse jis bus amerikiečių atsarginis kardo rungties komandų varžybose.

Primename, kad Tokijo olimpiada vyks liepos 23 – rugpjūčio 8 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)