IOC sesija antradienį vienbalsiai pritarė pasiūlymui pakeisti olimpinį šūkį į „Greičiau, aukščiau, tvirčiau – kartu“ (lot. Citius, altius, fortius – communis).

„Šūkio idėja yra tokia: tu neįstengsi būti greitesnis ar stipresnis be komandos, kuri tave supa, tiek sporte, tiek kasdieniame gyvenime. Olimpinių vertybių esmė – ne tik asmeninis pranašumas, kas irgi svarbu, bet ir tai, kad tave supa tavo komanda, kurią sudaro treneriai, šeima, gydytojai“, – sakė M. Adamsas.

„Sumanymas atnaujinti šūkį turi parodyti, jog jeigu tu nori eiti greičiau, daryk tai savarankiškai, bet jei tu nori toli nueiti, tai reikia eiti kartu“, – pridūrė IOC atstovas.

Šūkį „Greičiau, aukščiau, tvirčiau“ (lot. Citius, altius, fortius) pasiūlė šiuolaikinių olimpinių žaidynių įkūrėjas Pierre`as de Coubertinas.

Jį patvirtino pirmasis Olimpinis kongresas 1894 metais. Šūkio autorystė priklauso prancūzų dvasininkui Henri Didonui – P. de Coubertino bendražygiui atgaivinant olimpines žaidynes.

Jis pirmą kartą nuskambėjo per Paryžiaus olimpines žaidynes 1924 metais.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo būti surengtos 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar jos vyks liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.

Organizatoriai nusprendė rengti žaidynes be aistruolių iš užsienio, vietos žiūrovai taip pat nebus įleidžiami į olimpinius renginius šešiose Japonijos prefektūrose, įskaitant Tokiją. Artėjant žaidynių pradžiai, epidemiologinė situacija Tokijuje tebėra įtempta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)