Pirmadienį JAV žiniasklaida paskelbė, jog dėl COVID-19 infekcijos žaidynėse nedalyvaus kylanti šalies teniso žvaigždutė Coco Gauff.

25-ą vietą pasauliniame WTA reitinge užimanti 17-metė šį mėnesį Jungtinėje Karalystėje vykusiose Vimbldono pirmenybėse pasiekė aštuntfinalį.

Olimpinėse moterų teniso varžybose trūks ir garsiausios amerikietės Serenos Williams bei daugelio kitų šios sporto šakos žvaigždžių: dėl įvairių priežasčių žaidynes praleis Viktorija Azarenka, Angelique Kerber, Simona Halep, Sofia Kenin, Bianca Andreescu.

Dėl teigiamo koronaviruso testo pirmadienį Tokijuje izoliuotis taip pat buvo priversta JAV gimnastė Kara Eaker, kurios neapsaugojo vakcina. Pranešama, kad vienos ryškiausių JAV sporto žvaigždžių, keturiskart olimpinės čempionės Simone Biles kolegės problemos paliesti neturėtų.

Pirmadienį taip pat pranešta, kad COVID-19 diagnozuotas Italijos žurnalistui, į Japonijos sostinę atskridusiam vienu lėktuvu su šalies vyrų nacionaline krepšinio rinktine.

Oficialiai šios situacijos kol kas nekomentuoja nei Italijos krepšinio federacija, nei olimpinis komitetas. Tačiau pagrindo nuogąstavimams esama, kadangi prieš dieną izoliuotis turėjo šeši neįvardijami Jungtinės Karalystės lengvaatlečiai, taip pat skridę vienu reisu su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu.

Lėktuvu iš Romos į Tokiją skrido ir Italijos dviratininkai bei plaukikai. Skelbiama, kad nė vienam kitam keleiviui koronavirusas nebuvo nustatytas.

Primename, kad Italijos krepšininkai kelialapį į Tokijo žaidynes pelnė mėnesio pradžioje vykusiame atrankos turnyre Belgrade, kurio finale eliminavo šeimininkę Serbiją.

Olimpiadoje taip pat debiutuos Italijos 3x3 krepšinio moterų ekipa.

Tokijo žaidynės bus atidarytos penktadienį.

Naujų užkrato atvejų skaičius Japonijos sostinėje kyla jau mėnesį. Skaičiuojama, kad nuo liepos 1 d. virusas diagnozuotas 60 su žaidynėmis susijusių asmenų iš 22 tūkstančių, iki šiol atvykusių į Japoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)