Dviem Pietų Afrikos futbolininkams ir vienam vaizdo analitikui kaimelyje buvo nustatytas koronavirusas, sekmadienį paskelbė organizatoriai.

Pirmadienį, likus vos trims dienoms iki pirmųjų rungtynių, dar 21 Pietų Afrikos rinktinės žaidėjas ir delegacijos darbuotojas buvo įtraukti į artimai su užsikrėtusiuoju asmeniu kontaktavusių žmonių sąrašą.

Tačiau žaidynių organizatoriai nesureikšmino židinio atsiradimo pavojaus, teigdami, kad lig šiol nenustatyta „jokių reikšmingų padidėjimų“.

„TOK ir 2020-ųjų Tokijo olimpiada visiškai aiškiai sako, kad Olimpinis kaimelis yra saugi vieta apsistoti“, – žurnalistus patikino žaidynių atstovas Masa Takaya.

„Turiu jums pasakyti, kad svarbus yra atsakas į teigiamus atvejus“, – pridūrė jis.

Pasak M. Takayos, iki šiol išaiškintas 61 teigiamas atvejis, siejamas su žaidynėmis, atidėtomis dėl koronaviruso pandemijos.

Vis tik jis pabrėžė, jog teigiami yra tik maža dalis iš tūkstančių atliekamų testų.

„Negalime sakyti, kad olimpiniame komitete nebus jokių teigiamų atvejų, atsižvelgiant į situaciją, kai šiame projekte dalyvauja labai daug žmonių“, – sakė M. Takaya.

„Tačiau kalbant apie teigiamumo lygį, nėra jokių reikšmingų padidėjimų, palyginti su tuo pačiu skaičiumi bet kurioje kitoje vietoje“, – pridūrė žaidynių atstovas.

Anot organizatorių, 21 pietų afrikiečių rinktinės nario buvo paprašyta likti savo kambariuose Olimpiniame kaimelyje, virusą patvirtinus dviem žaidėjams ir vaizdo analitikui.

Tie trys užsikrėtimo atvejai buvo pirmieji, patvirtinti Olimpiniame kaimelyje gyvenančių komandų nariams.

Čekijos olimpinis komitetas pirmadienį pranešė, kad paplūdimio tinklininkas Ondrejus Perušičius kaimelyje sulaukė teigiamo COVID-19 testo rezultato – tai gali tapti jau ketvirtu tokiu atveju.

Artimi pietų afrikiečių futbolininkų kontaktai, kurių dauguma yra žaidėjai, sekmadienį negalėjo treniruotis, nors lieka tik kelios dienos iki ketvirtadienį vyksiančių pirmųjų turnyro rungtynių prieš šeimininkę Japoniją.

Anot M. Takayos, komanda „yra labai linkusi bendradarbiauti“, jai bus leista treniruotis, jeigu sportininkai laikysis taisyklių, įskaitant reikalavimus nepalikti savo kambarių, valgyti atskirai ir naudoti specialų transportą.

Žaidėjai turės teisę rungtyniauti, jei sulauks neigiamo testo rezultato likus šešioms valandoms iki varžybų pradžios, nurodė M. Takaya.

„Šį klausimą šiuo metu koordinuojame su Pietų Afrikos olimpiniu komitetu ir kitais“, – pridūrė jis.

„Kai bus įvykdytos visos sąlygos, jie galės dalyvauti atitinkamose treniruotėse“, – sakė atstovas.

Varžovai iš viso pasaulio atskrenda į žaidynes, kurios Japonijoje sulaukia kritikos dėl naujų COVID-19 protrūkių pavojaus.

Prasidėjus žaidynėms, Olimpiniame kaimelyje, kurį sudaro gyvenamosios ir maitinimo zonos Tokijuje, gyvens apie 6,7 tūkst atletų ir pareigūnų.

Siekiant išvengti užsikrėtimų, žaidynės daugiausia vyks už uždarų durų. Japonijos sostinėje galioja dėl pandemijos įvesta nepaprastoji padėtis, pastaruoju metu daugėja naujų COVID-19 atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)