Aukščiausią poziciją „Forbes“ pateiktame devynių sportininkų sąraše užėmė JAV krepšinio rinktinės narys, 32-ejų metų Bruklino „Nets“ komandos puolėjas Kevinas Durantas, kurio finansinės įplaukos per paskutinius metus sudarė 75 mln. dolerių.

K. Durantui tai bus jau trečiosios olimpinės žaidynės – viena ryškiausių pasaulio krepšinio žvaigždžių savo kraityje jau turi du aukso medalius, iškovotus 2012 m. Londone ir 2016 m. Pekine.
Be savo sportinės karjeros, už aikštės ribų K. Durantas pagarsėjo kaip drąsus investuotojas, susiejęs savo finansus ir su žiniasklaidos, ir su nekilnojamo turto bei kitokiomis kompanijomis.

Antroje sąrašo vietoje – Japonijos tenisininkė Naomi Osaka, per metus uždirbusi 60 mln. dolerių. 23-ejų teniso žvaigždė antrus metus paeiliui apskritai yra daugiausiai uždirbanti pasaulio sportininkė moteris. Paskutiniu metu N. Osaka tapo visos eilės itin ryškių prekės ženklų reklaminiu veidu, tarp kurių yra „Levi's“, „Louis Vuitton“, „Google“ ir kt.

Trečioje pozicijoje vėl – krepšinio atstovas – 31-erių metų JAV rinktinės narys Damianas Lillardas. Portlando „Trail Blazers“ komandos krepšininko metines įplaukas sudarė 40,5 mln. dolerių. Be pelningo kontrakto su NBA klubu, pajamas D. Lillardui neša ir itin pelninga reklamos sutartis su „Adidas“. Jis bendradarbiauja su „Gatorade“ ir „Hulu“ prekės ženklais, yra vienas iš „2K Sports“ reklaminių veidų.

Toliau sąraše rikiuojasi Serbijos teniso žvaigždė, 34-erių Novakas Džokovičius (34,5 mln. dolerių) ir britų golfo meistras, 32-ejų Rory McIlroy'us.

Apskritai, iš devynių sąraše išvardintų sportininkų net 5 yra JAV krepšinio rinktinės nariai. „Forbes“ atlikto tyrimo metu buvo skaičiuojamos sportininkų pajamos tarp 2020-ųjų gegužės 1-osios ir 2021-ųjų gegužės 1-osios.

Daugiausiai uždirbančių sąrašas (vieta, sportininkas, šalis, metai, sporto šaka, suma doleriais)

1.Kevinas DurantasJAV32krepšinis75 mln.
2.Naomi OsakaJaponija23tenisas60 mln.
3.Damianas LillardasJAV31krepšinis40,5 mln.
4.Novakas DžokovičiusSerbija34tenisas34,5 mln.
5.Rory McIlroy'usD. Britanija32golfas32 mln.
6.Devinas BookerisJAV24krepšinis30,5 mln.
7.Kei NishikoriJaponija31tenisas30,5 mln.
8.Khrisas MiddletonasJAV29krepšinis27 mln.
9.Jrue HolidayJAV31krepšinis23 mln.

Primename, kad iš 2020-ųjų dėl koronaviruso pandemijos į šiuos metus perkeltos Tokijo olimpinės žaidynės prasidės šią savaitę.

Atidarymo ceremonija įvyks penktadienio, liepos 23 d. popietę Lietuvos laiku. Kiek anksčiau prieš ceremoniją žaidynėse varžytis pradės futbolo, beisbolo ir softbolo komandos. Olimpinės žaidynės vyks be žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)