Tai buvo ketvirtos JAV rinktinės rungtynes per 8 dienas Las Vegase. Amerikiečiai praėjusį penktadienį turėjo žaisti dar ir su Australija, tačiau dvikova buvo atšaukta dėl sveikatos ir saugumo protokolų.

Aukščiausiai pasaulyje reitinguojama JAV rinktinė rungtynes su ispanais pradėjo itin prastai – prametė pirmuosius 6 metimus. Po pirmojo ketvirčio Ispanijos nacionalinė ekipa pirmavo 18:14, o įpusėjus dvikovai – 38:36.

Rezultatyviausi po dviejų kėlinių JAV rinktinėje buvo Damianas Lillardas ir Kevinas Durantas, pelnę po 11 taškų. Iki didžiosios pertraukos Ricky Rubio ispanams surinko 14 taškų.

Greggo Popovichiaus auklėtiniai ir trečiame ketvirtyje vijosi varžovus (42:46), tačiau tuomet surengė spurtą 23:6, kuris ir padėjo amerikiečiams iškovoti pergalę.

Lemiamo lūžio metu 8 taškus nugalėtojams pelnė Keldonas Johnsonas, pakeitęs nacionalinėje ekipoje dėl COVID-19 protokolo išvykusį Bradley Bealą. Iš viso jo sąskaitoje 15 taškų.

Daugiausiai – 19 taškų – nugalėtojams pelnė D. Lillardas. Ispanijos rinktinėje R. Rubio surinko 23 taškus.

Tokijo olimpiniame krepšinio turnyre JAV A grupėje žais su Iranu, Prancūzija ir Čekija, o ispanai C grupėje susigrums su Argentina, Japonija ir Slovėnija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)