Šeštadienį olimpiniame kaimelyje įsikūrė ir pirmieji Lietuvos sportininkai – iš Hiracukos atvykusi irklavimo rinktinė.

Lietuviams čia skirtas visas vieno iš pastatų 16 aukštas, iš kurio atsiveria įspūdinga panorama į Tokijo įlanką ir žymųjį Vaivorykštės tiltą.

„Buvo smalsu, kaip viskas atrodys dėl pandemijos iššūkių ir saugumo priemonių, tačiau nors eismas ir žmonių kiekis ribojami, šventinę varžybų dvasią tikrai jaučiu.

Nors negalime apsikabinti su seniai matytais draugais iš kitų šalių, tačiau vien šypsena per kaukę ar rankos mostas sušildo širdį. Žinoma, liūdna, kad šios žaidynės kitokios, bet aš džiaugiuosi, kad jos vyksta ir kad turiu galimybę jose sudalyvauti“, – sakė irkluotoja Donata Karalienė.

Irklavimo trasa nuo olimpinio kaimelio įsikūrusi 20 min. autobusu. Sekmadienį Lietuvos irklavimo rinktinė čia turėjo pirmąją treniruotę.

Irklavimo bei baidarių ir kanojų trasa buvo įrengta kanale, esančiame tarp Tokijo uosto vidinio ir išorinio molų. Planuojama, kad po žaidynių šioje trasoje toliau vyks varžybos, bus įrengta visuomenei atvira poilsio zona.

„Irklavimo bazė tikrai nenuvylė. Turime atskirą kambarį mankštai, dušą, valtis laikome elinge. Sąlygos tikrai geros.

Pirmoji treniruotė taip pat pavyko gerai, baigėme susireguliuoti valtį, po truputį pratinamės prie vandens ir karšto oro“, – sakė Aurimas Adomavičius. Treniruotės metu temperatūra siekė 32 laipsnius.

„Kanalas išties įspūdingas. Kol kas man čia labai patinka“, – pridėjo D. Karalienė.

Tokijuje jau įsikūrė dvivietes irkluosiantys D. Karalienė ir Milda Valčiukaitė, A. Adomavičius ir Saulius Ritter bei vienvietę irkluosiantis Mindaugas Griškonis.

Irkluotojų startai prasideda jau liepos 23 dieną.

Tokijo olimpinės žaidynės vyks liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.