Kaip skelbia Tarptautinė irklavimo federacija (FISA), lietuviai žaidynėse pakeis į Japoniją nevykstančius Rusijos irkluotojus, kuriems nepavyko suburti konkurencingos sudėties.

„Rusijos porinės keturvietės Tokijo olimpinėse žaidynėse nebus, todėl Lietuva sulaukė kvietimo krautis daiktus ir kuo skubiau keliauti į Japoniją!“, – praneša Lietuvos irklavimo federacija.

Lietuviai ir anksčiau turėjo vilčių keliauti į Tokiją, nes Tarptautinė irklavimo federacija informavo apie teigiamus dviejų Rusijos irkluotojų dopingo testus, bet visa rusų keturvietės įgula suspenduota taip ir nebuvo, o įtariamus sportininkus – Nikitą Morgačiovą ir Pavelą Soriną – leista pakeisti kitais irkluotojais.

Lietuvos keturvietė irklavę Dominykas Jančionis, Dovydas Nemeravičius, Giedrius Bieliauskas, Armandas Kelmelis gegužės viduryje vykusioje paskutinėje atrankos į Tokijo žaidynes regatoje liko per plauką nuo kelialapio. Pastaruosius iškovojo dvi greičiausios įgulos – Estija ir Rusija, lietuviai liko treti. Tačiau įvykiams pasisukus nauja linkme, lietuviai užims rusų vietą.

Primename, kad Tokijo žaidynėse dalyvaus dar penki Lietuvos irkluotojai: vienvietininkas Mindaugas Griškonis bei dvi porinių dviviečių įgulos – Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė bei Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)