Siužetas, pagal kurį sukamos kino juostos. Q. Burks po keletos dienų startuos Tokijo olimpinėse žaidynėse. 26 metų šuolių į tolį atstovė JAV olimpinėje atrankoje užėmė trečią vietą, įveikusi 6,96 m atstumą. Taip toli ji dar niekada nebuvo šokusi. To užteko, kad jai būtų įteiktas bilietas į Japonijos sostinę.

Q. Burks JAV olimpinėse žaidynėse atstovaus pimą kartą, nors dar visai neseniai apie profesionalios sportininkės karjerą rimtai negalvojo.

Šuoliai į tolį merginos iš mažos gyvenvietės Alabamos valstijoje gyvenime buvo tik šalutinis užsiėmimas. Po pamokų ir treniruotės ji traukdavo į „McDonald's“. Ten jau 17-metė ji kasdien nuo 16 iki 22 val. dirbdavo padavėja. Pasakojime „Sports Illustrated“ žurnalui ji atskleidė, kad su savo broliais ir seserimis augo pas senelius ir jautė pareigą finansiškai prisidėti.

„Kai dirbau „McDonald's“, galvojau, kad tai geriausias darbas, – pasakojo ji. – Kas dvi savaites uždirbdavau po 100 dolerių. Baisu pagalvoti, tačiau kiekvieną dieną eidavau į darbą laiminga“.

Net kai jos rezultatai šuolių į tolį sektoriuje ėmė kilti, ji nenustojo dirbti greitojo maisto restorane. Tik kai Q. Burks įstojo į koledžą ir jai buvo garantuota stipendija, treneriui pavyko ją įtikinti, jog pasaulinės klasės lengvaatletei daugiau nebereikia dirbti prie „Drive-in“ langelio.

Nuo tada ji turėjo tik vieną tikslą – dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Jai pavyko. Pasveikinti su tokiu išskirtiniu laimėjimu suskubo ir buvusi kalnų slidinėjimo žvaigždė Lindey Vonn. Olimpinė čempionė socialiniame tinkle rašė: „Kokia įspūdinga Quanesha Burks kelionė“.

Įveikusi olimpinę atranką Q. Burks tą pačią dieną užsisakė keptų bulvyčių su padažu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)