Pagrindinė priežastis, kodėl D. Schroderis nesivilks nacionalinių marškinėlių – pernelyg dideli draudimo bendrovės reikalavimai, dėl kurių 191 cm ūgio įžaidėjas negalėjo padėti Vokietijos rinktinei ir olimpinės atrankos turnyre Kroatijoje. Ten jis iš žiūrovų tribūnos stebėjo, kaip vokiečiai netikėtai išplėšė kelialapį iš brazilų rankų.

„Aš tikrai mielai vykčiau į Tokiją. Tai juk olimpinės žaidynės, apie dalyvavimą jose jau seniai svajojau, – Sport1.de cituoja D. Schroderį. – Žinoma, esu labai nusivylęs, kad tokiame įspūdingame turnyre negalėsiu dalyvauti ir kovoti už savo šalį“, – sakė jis, tikindamas, kad bus ištikimiausias Vokietijos rinktinės sirgalius.

Vokietijos rinktinės strategas Henrikas Rodlas jau praėjusią savaitę kalbėdamas apie D. Schroderį turėjo mažai vilties: „Laukėme tokios įvykių eigos. Dennisas priklauso komandai ir tai jis pademonstravo Splite. Mes džiaugsimės, jei jis mus palaikys ir Tokijuje“.

Į Tokijo olimpines žaidynes H. Rodlas vežasi tą patį dvyliktuką, su kuriuo Kroatijoje laimėjo olimpinį atrankos turnyrą. Nacionalinė ekipa į Tekančios saulės šalį išskrenda sekmadienį, kur turnyro B grupėje pirmiausiai susigrums su Italijos krepšininkais. Vėliau jos lauks akistata su Australija ir Nigerija.

Po sezono su „Lakers“ marškinėliais D. Schroderis tapo lasivuoju agentu, dėl to apdrausti krepšininką tapo dar sudėtingiau.

2020-2021 metų sezone D. Schroderis vidutiniškai per NBA rungtynes pelnė 15,4 taško, atkovojo 3,5 kamuolio ir atliko 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

Netektys tęsiasi ir JAV rinktinėje. Po to, kai iš nacionalinės ekipos buvo priverstas pasitraukti Bradley Bealas, „Team USA“ palieka ir Kevinas Love'as.

Anot ESPN apžvalgininko Adriano Wojnarowskio, aukštaūgis vis dar neatsigavo po blauzdos traumos, dėl kurios jis nežaidė didžiąją praėjusio NBA sezono dalį.

„Aš esu nepaprastai nusivylęs, kad su komanda nevyksiu į Tokiją, tačiau reikia būti absoliučiai geriausios sportinės formos, kad galėtum varžytis olimpinėse žaidynėse. O aš dabar nesu geriausios sportinės formos“, – per savo agentą perdavė K. Love'as.

Kaip paaiškėjo netrukus, K. Love'ą ir B. Bealą JAV rinktinėje pakeis JaVale'as McGee ir Keldonas Johnsonas.

Penktadienį FIBA paskelbtame olimpinių rinktinių reitinge vokiečiai užima 9-ą vietą, aplenkdami čekus, japonus ir iraniečius. Daugiausiai kontrolinių rungtynių rezultatais paremtame sąraše pirmauja Australijos rinktinė, antroje vietoje – Ispanijos, o JAV – tik trečioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)