Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Pasak agentūros šaltinių, šį prašymą Th. Bachas išdėstė trečiadienį Tokijuje per susitikimą su Japonijos vyriausybės vadovu. IOC prezidentas prašė apsvarstyti galimybę įleisti žiūrovus į varžybas, jeigu Tokijuje pagerėtų padėtis, susijusi su koronaviruso plitimu. Nepranešama, ką Y. Suga atsakė į šį prašymą.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo būti surengtos 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar jos vyks liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.

Organizatoriai nusprendė rengti žaidynes be aistruolių iš užsienio, vietos žiūrovai taip pat nebus įleidžiami į olimpinius renginius šešiose Japonijos prefektūrose, įskaitant Tokiją.

Artėjant žaidynių pradžiai, epidemiologinė situacija Tokijuje tebėra įtempta – Japonijos sostinėje per parą nustatoma daugiau kaip tūkstantis naujų Covid-19 atvejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)