Tokijo žaidynėse Lietuvai atstovaus vos 37 sportininkai. Tai – mažiausia olimpinė rinktinė per visą nepriklausomos Lietuvos istoriją. Iki šiol mažiausiai lietuvių, 47-i, olimpinės ugnies akivaizdoje rungėsi 1992-ųjų Barselonoje, bet pavyzdžiui Rio de Žaneire mūsų šalies garbę gynė net 67 atletai.

Nedžiugina ir prieš olimpines žaidynes pateikiamos ekespertų prognozės, kurios Lietuvos atstovams irgi nepalankios. Portalas olympicmedalspredictions.com Lietuvai žada tik vieną medalį – bronzos.

Jeigu šis spėjimas pasitvirtintų, lietuviams tai būtų pačios nesėkmingiausios žaidynės. Su vienintele bronza, iškovota krepšininkų, buvo grįžta ir 1996-aisiais iš Atlantos.

Identišką prognozę – vienas bronzos medalis – ekspertai pateikia ir dar trylikai žaidynėse dalyvausiančių valstybių. Su tokiu pat medalių kraičiu iš Tokijo grįžti turėtų Kipro, Bangladešo, Jordanijos, Dramblio Kaulo Kranto, Fidžio, Kuveito, Šiaurės Makedonijos, Juodkalnijos, Suomijos, Slovakijos, Egipto, Puerto Riko ir Namibijos olimpinės delegacijos.

Įdomu, kad kitoms Baltijos šalims minėta svetainė prognozuoja derlingesnę vasarą: Latvijai turėtų atitekti olimpinis sidabras, o Estijai – net du sidabro ir du bronzos apdovanojimai.

Bendroje įskaitoje pergalė žadama Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Antra turėtų likti Kinija, o trečias – Rusijos olimpinis komitetas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)