Kartu su Lietuvos rinktinė turnyre kovos Bosnijos ir Hercegovinos, Kroatijos, Egipto, Estijos, Sakartvelo, Izraelio, Kosovo, Maltos, Maroko ir Šiaurės Makedonijos tenisininkės.

„Dar vienas didelis teniso renginys Vilniuje ir dar viena galimybė mūsų teniso mylėtojams pamatyti aukšto lygio ir aistrų bei emocijų kupinus susitikimus. Labai tikiuosi, kad jie ateis į areną ir aktyviai palaikys į pirmąją varžybų grupę patekti sieksiančių mūsų tenisininkių“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Pirmosiomis turnyro dienomis rinktinės žais grupių etape. Komandos burtų keliu bus suskirstytos į tris grupes. Keturios geriausiai šiame etape pasirodžiusius komandos dėl dviejų kelialapių į pirmą Billie Jean King taurės turnyro divizioną susikaus atkrintamosiose varžybose. Tokiu pat principu bus išaiškintos ir dvi rinktinės, kitais metais kovosiančios trečiame turnyro divizione.

Turnyras vyks 5 „SEB arenos“ aikštelėse, dar 2 kortai bus skirti tenisininkių treniruotėms. Vilniuje dirbs 8 bokštelio ir 25 linijų teisėjai. Per pasirengimo ir varžybų dienas tenisininkės sunaudos beveik 2,5 tūkst. kamuoliukų. Mačų metu sportininkėms juos padavinės 32 vaikai.

Aukščiausią Billie Jean King taurės reitingą iš Vilniuje žaisiančių komandų turi Kroatija. Ji šioje rinktinių klasifikacijoje yra 35-a. Toliau rikiuojasi atitinkamai 52-oje ir 53-ioje pozicijose esančios Lietuvos ir Egipto komandos.

Billie Jean King taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos turnyro Vilniuje biudžetas - beveik 160 tūkst. eurų. Didžiąja dalimi renginys finansuojamas Lietuvos teniso sąjungos ir jos rėmėjų lėšomis, prie jo finansavimo taip pat prisidėjo Tarptautinė teniso federacija.