Pusfinalio mačui artėjant prie kulminacijos A. Rubliovas, trečio seto pabaigoje pralaimėjęs svarbų geimą varžovui (6:7, 7:6, 5:6), nesuvaldė nervų ir išplūdo linijos teisėją, kuris, jo manymu, neužfiksavo to, kad po oponento smūgio kamuoliukas išlėkė į užribį.

Rusišką necenzūrinę leksiką pasitelkęs A. Rubliovas netrukus turėjo aiškintis į kortą iškviestam vyriausiajam turnyro teisėjui. Nors ir dievagojosi, kad nei keikėsi, nei vartojo rusų kalbą, Andrejui tai nepadėjo – jis buvo diskvalifikuotas, o pergalė ir biilietas į finalą įteikta jo tautiečiui Aleksandrui Bublikui (ATP-23), kuris nuo 2016-ųjų atstovauja Kazachstanui.

Diskvalifikacija reiškia ir tai, kad iš iki pusfinalio nužygiavusio A. Rubliovo bus atimti visi Dubajuje uždirbti ATP reitingo taškai (200) ir pinigai (157,755 tūkst. JAV dolerių).

Tokiu būdu jis pirmadienį iškris iš pirmojo pajėgiausių planetos tenisininkų penketuko.

Į finalą patekęs A. Bublikas dėl titulo susikaus arba su prancūzu Ugo Humbertu (ATP-18), kuris 7:5, 6:3 eliminavo dar vieną rusą Daniilą Medvedevą (ATP-4).

Turnyro nugalėtojui atiteks 500 klasifikacijos taškų ir daugiau nei pusės milijono – 550 tūkstančių – JAV dolerių premija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją