Ilgiau nei metus dėl dopingo bylos nežaidžianti Rumunijos tenisininkė pasiekė pergalę CAS būstinėje Lozanoje, Šveicarijoje, kur buvo patenkinta jos pateikta apeliacija.

Tokiu būdu sportininkei skirta bausmė vietoje pirminės 4-erių metų diskvalifikacijos buvo sutrumpinta iki vos 9 mėnesių, kurie jau ištiksėjo – sankcijų terminas baigėsi dar liepos 23 dieną.

32-ejų žaidėja užginčijo užpraėjusį rudenį jai skirtą ketverių metų diskvalifikaciją, kuri vainikavo didžiausią dopingo skandalą tenise nuo 2016-ųjų, kai dėl mildronato vartojimo įkliuvo rusė Marija Šarapova.

S. Halep tvirtino, kad neleistinu preparatu buvo užteršti jos vartoti maisto papildai ir akcentavo, kad aptiktas buvo visiškai nedidelis jo kiekis. Ji nuo pat pradžių nepripažino savo kaltės.

Draudžiamos medžiagos roksadustato jos organizme rasta per 2022-ųjų atvirąjį JAV čempionatą („US Open“). Sportininkė iškart buvo suspenduota, o vėliau tyrėjams įtarimų sukėlė ir kiti pastebėti nukrypimai nuo normų ankstesnių jos dopingo mėginių tyrimų rezultatuose, vadinamuose atletų biologiniu pasu.

Visgi CAS patikėjo versija, kad tai buvo netyčinis veiksmas.

Rumunė karjeros piką buvo pasiekusi 2017-2019 metais, kuomet du kartus kilo iki WTA pasaulinio reitingo viršūnės ir joje išsilaikė ilgiau nei metus.

Ji yra laimėjusi du „Grand Slam“ serijos turnyrus: „Roland Garros“ 2018-aisiais ir Vimbldono čempionatą po metų.

Jeigu CAS būtų palikęs galioti pirminį sprendimą, pasekmės S. Halep karjerai būtų buvusios „katastrofiškos“.

„Nežinau, kaip reikėtų ištverti ketverius metus. Greičiausiai tai pabaigtų mano karjerą. Ir visa tai – dėl to, ko nepadariau, dėl ko nesu kalta“, – yra teigusi buvusi geriausia pasaulio tenisininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją