Pirmajame sete atrodė, jog visas veiksmas kelsis į „tiebreakerį“, bet esant rezultatui 6:5 lietuvis laimėjo varžovo padavimų seriją ir išplėšė pergalę sete (7:5).

Antrasis setas klostėsi labai panašiai, kaip ir pirmasis tik šis – 25-erių prancūzo naudai. V. Gaubas atsilikinėjo 4:5 ir atliko savo padavimų seriją, bet atkaklioje teko pripažinti varžovo persvarą (4:6).

Lemiamo seto pradžioje 19-metis lietuvis diktavo savo sąlygas ir per pirmus penkis „geimus“ du kartus laimėjo varžovų padavimų seriją (4:1).

V. Gaubas kartą pralaimėjo ir savo padavimus, bet viso susikurto pranašumo neiššvaistė ir iškovojo pergalę (6:4).

Tai buvo jau ketvirtoji Lietuvos tenisininko pergalė šiame turnyre. Prieš pagrindinį etapą šis turėjo įveikti kvalifikaciją, kurioje pasiekė dvi pergales.

Už šią pergalę tenisininkui atiteko 16 ATP reitingo taškų ir kiek daugiau nei 2 tūkst. eurų.

Ketvirtfinalyje V. Gaubo laukia italo Franco Agamenone (ATP-220) ir amerikiečio Nicolaso Alborano (ATP-138) poros nugalėtojas.

Turnyro prizinį fondą sudaro beveik 75 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją