„Turėjau labai daug traumų, nebegaliu treniruotis taip, kaip tai dariau anksčiau. Negaliu dirbti tokiais pat krūviais. O tai būtina, kad išlaikyčiau aukštą lygį ir žaisčiau 30 savaičių per metus”, – pasitraukimo priežastis 2021-ųjų rugsėjį vardino L. Grigelis.

Nuo dvylikos Italijoje gyvenantis buvęs rinktinės narys – retas svečias gimtinėje. Net ir karjeros metu tenisininkas į Lietuvą užsukdavo tik tuomet, kai nacionalinė komanda Daviso taurės susitikimus žaisdavo namuose arba kartais nepraleisdavo progos pasivaržyti sostinėje vykstančiame tradiciniame Prezidento taurės turnyre.

Baigus karjerą sugrįžti tų progų dar mažiau, anot L. Grigelio, dabar geriausiu atveju kartą per metus aplankyti artimųjų, draugų.

Daviso taurės Lietuvos ir Sakartvelo rinktinių akistata – ta reta galimybė L. Grigelį sutikti gimtinėje. Ir Lietuvos teniso sąjunga pasinaudojo proga pagerbti buvusį rinktinės narį bei jam padėkoti už 14 ištikimybės metų nacionalinei komandai.

Prieš Daviso taurės burtų traukimą penktadienį penktame „SEB arenos“ korte Lietuvos teniso sąjunga surengė tikrą šventę L. Grigeliui, kurį supo dabartinės rinktinės nariai, draugai ir teniso bendruomenės nariai.

Nuo 2008-ųjų iki 2022 m. Lietuvos rinktinei atstovavusio tenisininko garbei penktoji arenos aikštelė pavadinta Lauryno Grigelio vardo kortu. Būtent čia Lietuvos rinktinė iškovojo vieną skambiausių pergalių Daviso taurės varžybose.

2010-aisiais lietuviai Vilniuje įveikė Didžiosios Britanijos tenisininkus, o lemiamą trečiąjį tašką komandai tuomet pelnė ne kas kitas, o L. Grigelis, dramatiškoje penkių setų kovoje įveikęs 20-metį Danielį Evansą, kuris vėliau karjeroje buvo pakilęs net į 23-ią vietą ATP reitinge.

„Pergalė prieš Evansą turbūt yra viena iš pačių brangiausių man pergalių per visą karjerą. Tai buvo tikrai ypatingas, išskirtinis momentas. Labai ačiū visiems, kurie šiandien užsuko į areną prisiminti šios akimirkos“, – sakė 2022 m. karjeroje tašką dėjęs L. Grigelis.

Šventės metu šio mačo lemiamas taškas buvo parodytas per TV ekranus, po šių epizodų buvęs rinktinės narys šluostėsi akis ir nelengvai rinko žodžius.

L. Grigelis pasidalino mintimis apie dabartinės rinktinės galimybes, jaunąją teniso pamainą, euforiją Italijoje po Janniko Sinnerio pergalės „Australian Open“ finale bei laiką baigus karjerą.

– Neslėpėte emocijų stebėdamas 2010-ųjų akistatos su Didžiąja Britanija akimirkas, ką pamenate iš to savaitgalio?

– Aš pats tuomet ATP reitinge užėmiau vietą 5-ame šimtuke. Varžovų gretose buvo tokie žaidėjai kaip Jamesas Wardy, užėmęs 250-ą vietą, Danielis Evansas turėjo panašų reitingą (252), dvejetų žaidėjai – iš Top-100 gretų. Atrodė, kad tuo metu neįmanoma laimėti.

– Bet laimėjote. Ką reiškia jums tas lemiamas taškas prieš D. Evansą?

– Nuo to taško ir prasidėjo ta tikra mano karjera. Miela prisiminti ir tai išliks visą gyvenimą. Grįžtant dar į tą akistatą, pamenu tas emocijas ir laimėtą paskutinį geimą. Didelė garbė, jog galėjau prisidėti prie teniso pakilimo Lietuvoje. Malonu dabar sulaukti tokios šventės.

Tikrai nesitikėjau, kad mano vardu bus pavadintas šios arenos 5-asis kortas. Nustebau tą sužinojęs. Nežinau, ar Lietuvoje yra dar kur

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)