Pirmajame sete E. Butvilas žaidė nepriekaištingai ir neleido varžovui suskurti nė vieno „break point‘o“, tačiau leido jam laimėti vieną savo padavimų seriją.

Į antrojo seto pirmąjį geimą lietuvis žengė neužtikrintai ir dėl dvigubų klaidų atidavė tašką Gvadelupiečiui. Tiesa, 19-metis iškart atsipeikėjo ir 6:0 spurtu užbaigė mačą, nepalikdamas vilčių J.C. Morandais.

E. Butvilui už šią pergalę atiteko 1 ATP vienetų reitingo taškas ir 258 JAV doleriai. Aštuntfinalio etape jis susidurs su graiku Alexandru Skorilu, kuris ATP reitinge rikiuojasi 733-ias. Dvejetų varžybose Lietuvos atstovas nedalyvauja.

ITF serijos vyrų teniso turnyro Graikijoje priziniame fonde – 15 tūkst. JAV dolerių.

Kitame ITF turnyre Prancūzijoje 28-erių Justina Mikulskytė (WTA-225) pasirodė nesėkmingai ir išvyksta be pergalių. Dvejetų varžybų starte lietuvaitė su latve Diana Marcinkeviča per 55 minutes 4:6, 2:6 neprilygo graikės Valentini Grammatikopoulou ir rusės Elenos Pridankinos duetui.

Justina Mikulskytė

Lietuvė ir latvė pelnė 304 JAV dolerius ir po 1 WTA dvejetų reitingo tašką. Iš vienetų varžybų J. Mikulskytė taip pat pasitraukė po pirmojo etapo, kai 6:2, 6:7 (6:8), 1:6 nusileido britei Emily Appleton (WTA-407). Ji už tai pelnė 1 WTA vienetų reitingo tašką ir 557 JAV dolerius.

ITF serijos moterų teniso turnyro Prancūzijoje prizinis fondas – 60 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją