Vienas geriausių Lietuvos tenisininkų atkaklioje „Gwangju Open Challenger“ aštuntfinalio kovoje palaužė 20-metį australą Jamesą McCabe‘ą (ATP-364) rezultatu 7:6(8:6), 7:6(8:6). Nors setų prireikė tik dviejų, mačas truko 2 valandas ir 23 minutes.

Pirmojo seto septintajame geime užfiksuotas ir kuriozas. Lietuvis atsilikinėjo 2:4, tačiau susikūrė „break point‘ą“ – šansą išsilyginti su varžovu. J. McCabe‘as pirmuoju bandymu kamuoliuko nepadavė, o antru bandymu jį sėkmingai pasiuntė į R. Berankio aikštės pusę, tačiau tuo metu vėjas nupūtė lapelį nuo švieslentės.

Lietuvis galingai grąžino padavimą, o australas atsakyti nebepajėgė, tačiau dėl to kaltino nukritusį lapą ir reikalavo, kad taškas būtų pakartotas. Bokštelio teisėja lapo nepastebėjo, problemų žaidime neįžvelgė, tad J. McCabe‘o noras nebuvo patenkintas ir vėliau jam teko pripažinti pralaimėjimą.

Po šios pergalės 33-ejų metų R. Berankio sąskaitą papildė 12 ATP reitingo taškų, o ketvirtfinalyje jam teks susikauti su estu Marku Lajalu, kuris pasauliniame reitinge – 208-as.

R. Berankis dalyvauja ir šio turnyro dvejetų varžybose, kuriose kol kas taip pat žaidžia stabiliai. Ketvirtfinalio mače su porininku ukrainiečiu Ilja Marčenko įveikė šeimininkų šalį atstovaujančius Sanhui Shin ir Woobin Shin.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją