Antroji pasaulio raketė A. Sabalenka antradienį tik po atkaklios kovos 6:4, 6:4 palaužė E. Svitoliną (WTA-192).

Po dvikovos A. Sabalenka žinojo, kad ukrainietė nespaus jai rankos,
tačiau vis tiek priartėjo prie tinklo taip bandydama išprovokuoti bent
kažkokią E. Svitolinos reakciją.

Tačiau pralaimėjusi ukrainietė nė nepažiūrėjo į jos pusę. Kaip ir
ankstesnėse dvikovose, nespaudė rankos apie karą tylinčiai ir A. Lukašenkos kompanijos nevengčiai A. Sabalenkai.

„Aš nepalaikau karo, aš nepalaikau A. Lukašenkos šiuo momentu“, – po pergalės spaudos konferencijoje gynėsi baltarusė.

Tai buvo pirmoji A. Sabalenkos spaudos konferencija nuo praėjusio penktadienio – sportininkė atsisakė atsakinėti į žurnalistų klausimus, teigdama, kad taip saugo savo emocinę sveikatą. Baltarusė teigė, kad nesijaučia saugi spaudos konferencijose dėl vieno ukrainiečių žurnalisto, nuolat užduodančio klausimus apie karą.

„Turėjau kelias dienas atsiriboti nuo to, susiimti ir suprasti kelis dalykus. Dabar jaučiuosi saugiau. Niekas į mano burną nebeįdės žodžių“, – dabar kalbėjo ji.

Po pergalių ji kalbėdavo tik su maža grupele žurnalistų, kuriuos atrinkdavo „Roland Garros“ rengėjai.

A.Sabalenka yra ne kartą susitikusi su diktatoriumi A. Lukašenka, o pastaraisiais metais treniruojasi Rusijoje.

Kai šių metų sausį A. Sabalenka laimėjo „Australian Open“ pirmenybes, sulaukė asmeninių A. Lukšaenkos sveikinimų – tada jis teigė, kad visi ir taip žino, iš kokios šalies yra čempionė, net jeigu jai ir tenka žaisti po neutralia vėliava.

„Jau sakiau tą daug kartų, aš nepalaikau karo. Nenoriu, kad mano šalis būtų įtraukta į konfliktus. Nenoriu, kad sportas būtų maišomas su politika, nes esu tik teniso žaidėja, kuriai 25-eri. Jeigu norėčiau būti politikoje, manęs čia nebūtų. Noriu būti tik teniso žaidėja.

Jaučiuosi, lyg mano spaudos konferencijos būtų tapusios politiniu televizijos šou, o aš nesu ekspertė politikoje. Esu tik teniso žaidėja“, – kartojosi ji.

Pusfinalyje baltarusė susitiks su čeke Karolina Muchova (WTA-43), kuri ketvirtfinalyje 7:5, 6:2 įveikė rusę Anastasiją Pavliučenkovą (WTA-333).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją