M. Kato poroje su indoneziete Aldila Sutjiadi po atkaklios kovos pralaimėjo pirmą setą ispanei Sarai Sorribes Tormo ir čekei Marie Bouzkovai 6:7 (1:7), bet antrajame diktavo sąlygas ir pirmavo 3:1.

Sužaidus tašką M. Kato numušė kamuoliuką į priešingos aikštės pusės kampą ir pataikė tiesiai į to nesitikėjusią kamuoliukų padavinėtoją, kuri tespėjo susigūžti.

Mergaitė pradėjo verkti, o bokštelio teisėjas skyrė M. Kato įspėjimą.

Tačiau dėl tokio sprendimo nesutiko varžovės: priėjusios prie teisėjo jos ėmė reikalauti griežtesnio įvertinimo, rodydamos į ašarojančią kamuoliukų padavinėtoją.


Prie diskusijos netrukus prisijungė ir vyriausias turnyro arbitras bei organizatorių atstovas, galiausiai nutarta nutraukti mačą diskvalifikuojant M. Kato.

28-erių japonė, WTA dvejetų žaidėjų rikiuotėje užimanti 31-ą poziciją, vėliau socialiniame tinkle atsiprašė dėl „visiškai netyčinio ir nelaimingo epizodo“.

Iš jos buvo atimti Paryžiuje uždirbti reitingo taškai ir 21,5 tūkst. eurų piniginė premija.


Vis dėlto tuo kontroversija nesibaigė. Garsi Prancūzijos tenisininkė Alize Cornet teisėjų verdiktą pavadino „beprotišku“.

„Man tikrai jūsų gaila, ir daugelis žaidėjų jus palaiko – žinoma, išskyrus S. Sorribes Tormo ir M. Bouzkovą“, – socialiniame tinkle pašalintą porą guodė ir jos skundikes peikė A. Cornet.

M. Kato ir A. Sutjiadi turnyre buvo skirstytos 16-u numeriu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją