Buvusi trečioji planetos raketė pernai darė trumpą pauzę karjeroje Rusijai pradėjus žiaurią karinę invaziją į Ukrainą.

Ji į sportą grįžo šiemet balandį po pirmojo vaiko gimimo, tačiau sakė esanti nusivylusi tuo, ką išgirdo turnyro metu dėl Ukrainos.

„Nežinau, kaip gražiau pasakyti, bet daug nesąmonių, supančių šią temą, nors turime susitelkti į tai, kas yra pagrindinė esmė to, kas vyksta“, – kalbėjo E. Svitolina, kuri pirmame „French Open“ rate pirmadienį 6:2 6:2 pranoko Martiną Trevisan (WTA-24).

Karo Ukrainoje temą sekmadienį palietė ir Marta Kostiuk (WTA-39), kuri pirmame atvirojo Prancūzijos teniso čempionato rate 3:6, 2:6 nusileido antrai planetos raketei, baltarusei Arynai Sabalenkai.

Po pralaimėtos dvikovos ukrainietė ranką paspaudė tik mačo arbitrui ir nė neketino pasveikinti nugalėtojos. Tokį 20-metės Ukrainos teniso žvaigždės elgesį Philippe-Chatrier korte susirinkę žiūrovai įvertino švilpimu.

„Daugeliui Ukrainos žmonių reikia pagalbos ir paramos, o mes dėmesį telkiame, pavyzdžiui, į tuščius žodžius, tuščius dalykus, kurie niekaip nepadeda (karo) situacijoje“, – teigė 28-erių E. Svitolina, šiuo metu pasaulio reitinge užimanti 192-ą poziciją.

„Noriu pakviesti visus sutelkti dėmesį į pagalbą ukrainiečiams, padėti vaikams, padėti moterims, kurios neteko savo vyrų“, – sakė E. Svitolina, kuri praėjusią savaitę laimėjo savo pirmąjį turnyrą po sugrįžimo.

„Mes praleidžiame pagrindinį dalyką, kad žmonėms šiuo metu kaip niekad reikia pagalbos. Vaikai netenka tėvų. Praleidžiame esminį dalyką ir tik kalbame, kalbame, kalbame apie nieką. Tušti, visiškai tušti žodžiai“, – pridūrė E. Svitolina.

Ji antrame rate trečiadienį susitiks su Australijos atstove Storm Hunter (WTA-204).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją