ATP prancūzui skyrė net 144 tūkst. eurų piniginę baudą – tai viršija 108-ą vietą geriausių planetos tenisininkų rikiuotėje užimančio žaidėjo šių metų pajamas iš turnyrų prizų fondo.

Tiesa, pusė baudos skirta lygtinai – jei H. Gastonas per ateinančius 12 mėnesių daugiau neprisivirs košės, dalies pinigų mokėti nereikės.

Bet susilaikyti jam sekasi sunkiai. Šiame sezone H. Gastonas jau ketvirtą kartą baudžiamas dėl nesportiško elgesio.

Ispanijoje vykusiame ATP-1000 serijos „Madrid Open“ turnyre Prancūzijos atstovas „pasižymėjo“ mače su kroatu Borna Čoričiumi.

Iš pradžiu jis pamėgino užklupti varžovą paduodamas kamuoliuką iš apačios.

B. Čoričius nesnaudė ir iškart kontratakavo – apsiginti H. Gastonui pavyko tik pakabinant aukštą „žvakę“ virš aikštės.

Matydamas, kad oponentas šioje situacijoje nesunkiai laimės tašką, H. Gastonas pabandė sugudrauti. Kol visų dėmesio centre buvo priešinga aikštės pusė, prancūzas iš kišenės išsitraukė atsarginį kamuoliuką ir numetė jį – tuomet ėmė signalizuoti bokštelio teisėjui, jog žaidimą reikia sustabdyti.


Sukčiavimas nepadėjo laimėti mačo – B. Čoričius susitvarkė 6:3, 6:3, o vėliau dar ir užgulė ne tik žaidėjo sąžinę, bet ir piniginę.

Aukščiausiai karjeroje H. Gastonas ATP reitinge buvo pakilęs pernai, kai užėmė 58-ą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją