35-erių favoritą iš Serbijos Romoje ketvirtfinalyje sustabdė 15 metų jaunesnis Danijos talentas Holgeris Rune (ATP-7), laimėjęs lietaus valandai pertrauktą mačą 6:2, 4:6, 6:2.

Tai buvo antroji iš eilės dano pergalė prieš teniso kortų karalių.

Pastarojo pasirodymas Romoje nuo pradžių nebuvo pavyzdingas. Be to, aštuntfinalyje N. Džokovičių iš kantrybės vedė ne tik banguojantis žaidimas, bet ir varžovas.

Įveikęs pirmąją Didžiosios Britanijos raketę Cameroną Norrie (ATP-13) 6:3, 6:4, Nole viešai piktinosi dėl oponento elgesio.

27-erių britas stipriai smūgiavo kamuoliuką į prie tinklo išėjusį serbą, kuomet šis jau buvo nusisukęs, taip pripažindamas pralaimėtą tašką.

„Pasižiūrėjau šio epizodo vaizdo įrašą. Galbūt galima svarstyti, jog jis pataikė į mane netyčia, vis dėlto periferiniu regėjimu visada matai, kur yra varžovas.

Esmė ta, kad problema buvo ne vien tik šis momentas. Nuo pat pradžių jis elgėsi nederamai, nors ir nepažeisdamas jokių taisyklių. Bet mes, žaidėjai, patys žinome, kas nėra garbingas žaidimas. Neblogai sutariu su Cameronu, esame kartu treniravęsi – už aikštės ribų jis yra mielas vaikinas, todėl nesuprantu jo elgesio šiame mače“, – kolegą subarė N. Džokovičius.


Kitą savaitę iš ATP rikuotės viršūnės jį vėl išstums 20-metis Ispanijos perlas Carlosas Alcarazas. Nors pastarasis pasirodymą Romoje baigė dar antrame rate, nusileidęs tautiečiui Albertui Ramosui Vinolasui (ATP-72), jis praras gerokai mažiau reitingo taškų nei N. Džokovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją