J.L. Struffo nė neturėjo būti pagrindiniame turnyre, kadangi antrame kvalifikacijos rate jis pralaimėjo rusui Aslanui Karaciovui (ATP-53).

Bet 33-ejų žaidėjui nusišypsojo sėkmė – tarp dalyvių jis buvo įtrauktas kaip „laimingasis pralaimėtojas“.

O po to sekė geriausias pasirodymas J.L. Struffo gyvenime.

Vokietis profesionaliai tenisą žaidžia jau 15 metų. Ne vienerius iš jų galingu padavimu pasižymintis 193 cm ūgio tenisininkas sukosi ties pirmojo ATP reitingo šimtuko viduriu.

Vis dėlto tai ir atrodė J.L. Struffo lubos – per karjerą jam taip ir nepavyko nuskinti ATP titulų ar „Grand Slam“ turnyruose nužygiuoti toliau nei aštuntfinalis.

Po nevykusio praėjusio sezono ATP rikiuotėje jis buvo nusileidęs ant 167-o laiptelio. Vasarį J.L. Struffas rinktis taip reikalingų taškų mėgino ir „Challenger“ turnyre Vilniuje – nesėkmingai. Jau pirmame rate jį eliminavo vos 672-ą vietą ATP reitinge užimantis rusas Jegoras Gerasimovas.

Janas-Lennardas Struffas Vilniuje

Dėl žemo reitingo visą pavasarį J.L. Struffas turėjo vargti stambesnių turnyrų kvalifikacijos varžybose. Bet prasidėjus grunto sezonui vokietis įsibėgėjo.

Pirmuoju signalu praėjusį mėnesį tapo ATP-1000 turnyras Monte Karle (Monakas), kur aukštaūgis žaidėjas vieną po kito įveikė keturis stipriausių 50-uko atstovus, tarp jų – ketvirtą pasaulio raketę iš Norvegijos Casperą Ruudą. Tik ketvirtfinalyje teko pripažinti ruso Andrejaus Rubliovo (ATP-6) persvarą.

Dar labiau J.L. Struffas sužvėrėjo Ispanijos sostinėje.

Pusfinalyje jis atsiteisė su tuo pačiu A. Karaciovu, kuriam prieš tai buvo nusileidęs kvalifikacijoje. O finale su antrąja planetos rakete iš Ispanijos Carlosu Alcarazu kovėsi tris setus.

20-mečio jubiliejų praėjusią savaitę minėjęs teniso vunderkindas laimėjo 6:4, 3:6, 6:3 ir vėl priartėjo prie ATP kopėčių viršūnės, kurią kol kas dar užima Serbijos žvaigždė Novakas Džokovičius.

„Janas žaidė puikiai, labai agresyviai. Man tai buvo itin sudėtinga dvikova“, – pažymėjo titulą apgynęs ispanas.

O turnyro organizatoriai prieš finalą netgi susilaukė kaltinimų mėginę užkulisinėmis priemonėmis padėti vietos publikos numylėtiniui – televizijos komentatore dabar dirbanti buvusi Slovakijos tenisininkė Daniela Hantuchova garsiai stebėjosi dėl to, kaip gausiai laistoma aikštė prieš mačą.

„Atrodo, jog jie nori kuo labiau sudrėkinti aikštę, kad Carlosui būtų paprasčiau priimti varžovo padavimus, kurie yra Jano stiprybė“, – pareiškė slovakė.

Kaip ten bebūtų, J.L. Struffui tai buvo šeštas iš eilės trijų setų trukmės mūšis Madride. Pats vokietis teigė matęs galimybių įveikti ir C. Alcarazą, vis dėlto pripažino, jog nepaisant pralaimėjimo finale tai vis tiek yra geriausias karjeros pasiekimas.

Jis leido veteranui ir ATP rikiuotėje pakilti aukščiau nei kada nors anksčiau – iki 28-os vietos.


Moterų varžybas Madride laimėjo baltarusė Arina Sabalenka (WTA-2), finale 6:3, 3:6, 6:3 įveikusi geriausią planetos tenisininkę iš Lenkijos Igą Swiatek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją