„Išeinu iš užimamų pareigų, nes nenoriu pakenkti Vokietijos teniso federacijos įvaizdžiui, – savo žingsnį paaiškino D. Hordorffas. – Visą savo laiką ir jėgas skirsiu paneigti man metamus kaltinimus.“

Kaip praneša keli Vokietijos leidiniai, tarp kurių „Süddeutscher Zeitung“, NDR ir „Sportschau“, vienas buvęs ir vienas dabartinis teniso žaidėjas metė kaltinimus treneriui D. Hordorffui dėl daugkartinio seksualinio išnaudojimo atvejų. Dar skaudžiau tai, kad apie tai jų liudijimu žinojo ir Vokietijos teniso federacija.

D. Hordorffas viską neigia, tačiau pajutęs tiesioginį Vokietijos teniso federacijos spaudimą, atsistatydino iš oficialių pareigų. Tiesa, iš pradžių buvo skelbta, kad funkcionierius traukiasi dėl sveikatos problemų.

„Iš pradžių buvo tik prisilietimai prie nugaros ar pilvo, po to ranka nusileisdavo ant sėdmenų, – vokiečių žiniasklaida cituoja Maximilianą Abelį. – Man būdavo labai nemalonu ir aš galvojau, kas čia vyksta.“

Nuogą pliekė diržu

D. Hordoffas, kaip teigia po 1990 metų vienu geriausiu jaunuoju talentu laikytas M. Abelis, išnaudojo jį psichologiškai ir seksualiai. Apie tai viešai laiške jis parašyti nusprendė tik prieš metus, o laišką adresavo Vokietijos teniso federacijos prezidentui Dietloffui von Arnimui.

Šiuo metu 41-erių metų M. Abelis prisimena, kaip šalia treniruočių D. Hordorffas pasiūlė jam išsirengti, kad galėtų patikrinti raumenų būklę. Vėliau treneris lankydavosi jaunojo tenisininko bute ir versdavo nuogą daryti pratimus bei masažuodavo.

D. Hordorffas parūpindavo M. Abeliui finansinę paramą bei vardinius kvietimus į įvairius turnyrus. Taip pat jis pažadėjo nemokamai treniruoti M. Abelį iki šis pateks tarp 100 geriausiųjų reitinge. Šiuos svertus treneris išnaudojo savo tikslams pasiekti.

Vienas įvykis įstrigo tuomet jaunojo tenisininko atmintyje – 2003 metų gegužę jis dalyvavo ATP turnyre Hamburge.

„Tu man pamelavai“, – tėškė auklėtiniui D. Hordorffas, kai šis, priešingai nei tvirtino, neatsinešė teniso raketės stygų. Kad išpirktų kaltę, M. Abelis turėjo viešbučio lovoje išsirengti nuogai ir klūpėti šuniuko pozoje. D. Hordorffas išsėmęs iš kelnių diržą 20 kartų smogė jam per užpakalį.

Kaip tvirtina M. Abelis, pažvelgęs atgal matė trenerio erekciją. „Aš buvau šokiruotas, jaučiausi labai š**nai“, – kalbėjo jis.

Šiuo metu M. Abelis pats sėdi belangėje. Priežastis – kreditinių kortelių apgavystės, su kuriomis jis pirko alkoholį, narkotikus, prostitutes ir mėgino laimę lošimų namuose. Vyrui skirta 7-erių metų bausmė.

Jis suvokia, kad nuteistojo ir apgaviko žodžiais gali būti labai suabejota. Vis dėlto, kaip paaiškėjo po tyrimo, M. Abelis nebuvo vienintelis, kurį D. Hordorffas išnaudojo.

Elgėsi kaip su vergu

Apklausę daugiau nei 30 asmenų žurnalistai išgirdo, kad keletas jų patyrė tai, ką ir M. Abelis.

Vienas iš tokių – iš Indijos kilęs tenisininkas Sriramas Balaji. Indijos teniso federacijos stipendija leido jam trims mėnesiams atvykti į Vokietiją 2010 metais.

Tuo metu Heseno žemės teniso prezidento pareigas ėjo D. Hordorffas, kaip prisimena S. Balaji, mažiausiai kartą per savaitę užeidavo pas jį į kambarį. Tuomet 20-metis indas turėdavo išsirengti. Iš pradžių iki apatinių drabužių, o vėliau ir visiškai.

„Jis čiupinėjo mano kūną, tik genitalijų nelietė“, – pasakoja dar šiuo metu aktyviai žaidžiantis tenisininkas. Tuo metu jaunuolis itin nemaloniai jautėsi, tačiau neturėjo, kam papasakoti. Jis net ėmė galvoti, kad Vokietijoje tai yra normalu.

S. Balaji pasakojo, kad D. Hordorffas pakvietė pernakvoti jo bute ir liepė nuogam miegoti ant sofos. Jaunąjį Indijos tenisininką jis ne kartą žemino prieš kitus sukdamas ausį. „Man kilo toks jausmas, kad jis su manimi elgėsi kaip su vergu“, – pasakojo S. Balaji.

Dėl D. Hordorffui iškeltų kaltinimų buvęs Vimbldono čempionas Michaelis Stichas kviečia imtis ryžtingų žingsnių.

„Tokie žmonės neturėtų užimti jokių pareigų federacijoje, – sakė jis. – Tokiems dalykams sporte vietos nėra ir teniso federacija turėtų čia aiškiai tai pasakyti bei peržiūrėti visą savo sistemą, kad panašių atvejų būtų išvengta ateityje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją