Jau daugiau nei metus tęsiasi Rusijos karinė invazija į Ukraina, tačiau M. Kostiuk taip ir nesulaukė WTA reakcijos bei tikėtinų veiksmų dėl Rusijos atstovų dalyvavimo teniso varžybose.

20-metė ukrainietė neslepia apmaudo, kad jos prašymas pakalbėti apie šią įtampą su ja ir kitomis tautietėmis WTA ignoruoja.

„Norėjome susitikimo su WTA atstovais ir jo nesulaukėme. Jokio atsakymo, apskritai nieko, tik tyla“, – tiesiai šviesiai rėžė „Miami Open“ turnyre žaidžianti M. Kostiuk.

Tenisininkė turnyro antrajame rate buvo priversta pripažinti 21-erių metų Rusijos atstovės Anastasijos Potapovos pranašumą.

Pastaroji praėjusią savaitę turnyre Indian Velse vilkėjo marškinėlius su Maskvos „Spartak“ užrašu. Tai buvo įvertinta kaip Rusijos karo Ukrainoje palaikymas. Už tai ji gavo WTA įspėjimą ir vėl papiktino Ukrainos tenisininkes.


„Aš nesutinku su tokiu WTA požiūriu. Tai nieko nepakeis, o aš, viešai apie tai kalbėdama, sulauksiu tik dar daugiau neapykantos socialiniuose tinkluose, – kalbėjo M. Kostiuk. – Įspėjimas? Juk galima ir suspenduoti. Nežinau. Tai juokinga, nežinau, net kaip tai pakomentuoti.“

Ją ne kartą stipria savo nuomone palaikė ir pirmoji planetos raketė lenkė Iga Swiatek. „Jaučiu, kad galėtų būti daugiau padaryta, kad palaikytume Ukrainos tenisininkes. Dabar dėmesio centre tik diskusijos dėl Rusijos ir Baltarusijos atstovių“, – sakė ji.

Savo ruožtu antroji pasaulio raketė, baltarusė Aryna Sabalenka tvirtina, jog teniso kortų rūbinėse susidūrė su „neapykanta“ dėl savo šalies vaidmens Rusijos karinės invazijos į Ukrainą fone.

Australian Open“ nugalėtoja prisipažino neišvengusi „keistų pokalbių“ su kitų žaidėjų komandų nariais.

„Buvo tikrai sunku suprasti, jog yra tiek daug žmonių, kurie be jokios priežasties manęs nekenčia. Aš juk nieko nepadariau“, – teigė 24-erių baltarusė.

Tiek Rusijos, tiek Baltarusijos tenisininkai nuo žiauraus karo Ukrainoje pradžios priskiriami neutralių sportininkų gretoms. Pernai vasarą jiems buvo uždrausta dalyvauti Vimbldono turnyre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją