Pirmadienį ji turėjo stoti į kovą prieš A. Sabalenką, tačiau prieš pat akistatą pasitraukė iš turnyro.

Ji organizatoriams teigė tą daranti dėl asmeninių priežasčių.

„Iš turnyro pasitraukiau dėl panikos priepuolio“, – vėliau tenisininkė prisipažino „Big Tennis Ukraine“ svetainei.

„Oficialiai nurodyta dėl „asmeninių priežasčių“, tačiau iš tikrųjų turėjau kvėpavimo problemų, galima sakyti, patyriau isteriją“, – tvirtino tenisininkė.

33-ejų atletė teigė, kad panikos priepuolį lėmė pokalbis su WTA vadovu Steve'u Simonu apie teniso bendruomenės požiūrį į Rusijos karinę invaziją Ukrainoje.

„Buvau visiškai sukrėsta to, ką išgirdau. Jis man pasakė, kad pats nepalaiko karo, bet jei žaidėjai iš Rusijos ir Baltarusijos (tą daro), tai yra tik jų nuomonė, o kitų žmonių nuomonės manęs neturėtų trikdyti“, – kalbėjo ukrainietė.

Ji pridūrė, kad WTA vadovas neabejojo agresorių šalių tenisininkų dalyvavimu Paryžiaus žaidynėse.

„Paklaustas, ar supranta, ką man sako Rusijos karinės agresijos fone, jis man atsakė „taip“, ir tai buvo jo nuomonė“, – kalbėjo tenisininkė.

Anot jos, pokalbis įvyko po jos pergalės penktadienį antrame rate prieš kroatę Donną Vekič.

„Labai tikiuosi, kad galėsiu suvirškinti visą šią informaciją ir geriau pasiruošti kitam turnyrui“, – vylėsi ukrainietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją