Pirmajame pusfinalyje Z. Kolaras 6:2, 6:3 įveikė 2022 metų „Vilnius Open“ vicečempioną Cemą Ilkelį (ATP-303) iš Turkijos.

Čekijos tenisininkas centriniame „SEB arenos“ korte žaidė itin užtikrintai nuo pat pirmųjų taškų – pirmajame sete tiesiog dominavo, o antrajame, nors ir sulaukė rimtesnio turko pasipriešinimo, atlikti „break‘ai“ pirmame ir paskutiniame geime atvėrė jam duris į turnyro finalą.

Antrame pusfinalyje L. Broady 6:1, 6:3 pranoko buvusią 23-ią pasaulio raketę Damirą Dzumhurą (ATP-226) iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Šio mačo pirmojo seto pradžia klostėsi itin atkakliai ir kovingai, tačiau emocingai į epizodus ir teisėjo sprendimus reagavęs bosnis išsimušė iš ritmo ir leido varžovui išsiveržti į priekį.

Antrajame sete žiūrovai ir toliau galėjo mėgautis aukščiausio lygio tenisu su įspūdingais smūgiais ir neįtikėtinai laimėtais taškais. Visgi pirmaudamas 4:3 Liamas per 12 minučių trukusį geimą atliko lemtingą „break‘ą“ ir netrukus mačą užbaigė sėkmingais savo padavimais.

Lemiamas mačas tarp Z. Kolaro ir L. Broady „SEB arenos“ centriniame korte prasidės sekmadienį 13 val.

Patekę į pusfinalį čekas ir britas užsitikrino po 60 ATP reitingo taškų 9415 eurų, o triumfo „Vitas Gerulaitis Cup“ vienetų varžybose vertė – 100 ATP reitingo taškų ir 16020 eurų. Šio turnyro prizinis fondas – didžiausias Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją